Ga naar inhoud

Privnote – mail vernietigt zichzelf in 5 seconden … - Handleiding


kape

Aanbevolen berichten

51821c86845db-Privnote_-_Logo.PNG

Indien je een “vertrouwelijke” boodschap ook “vertrouwelijk” wil houden, is encryptie één van de mogelijkheden. Maar het kan ook eenvoudiger … met een boodschap die zichzelf vernietigt. Science fiction ? Nee … probeer privnote maar eens uit. Je maakt een boodschap en krijgt een link die je via mail doorstuurt. Daarna kan de persoon die de mail ontvangt de link één maal lezen en daarna nooit meer …

Surf naar de website van privnote

Na het inloggen op deze pagina opent zich meteen de startpagina van het programma.

51821cbeede28-Privnote_-_Startpagina.PNG

Typ je boodschap in.

51821cdf52753-Privnote_-_Schrijf_bericht.PNG

Onderaan kan je eventueel een vinkje plaatsen bij “Notify me when this note gets read”.

51821cfb6b7f0-Privnote_-_Leesbevestiging.PNG

Als je dat doet, moet je natuurlijk wel je E-mail adres doorgeven en een referentie, zodat je later - wanneer je de boodschap doorkrijgt dat deze gelezen is - weet waarover dit gaat.

51821d18435ad-Privnote_-_Mail_%26_Referentie.PNG

Lees zeker ook de privacy policy. Het komt erop neer dat de encryptie van de boodschap in de link zit die jij krijgt. Dat betekent dat zonder die link niemand je boodschap kan lezen – ook de mensen van privnote niet. Zodra de link wordt gevolgd, wordt de boodschap (na het lezen) vernietigd. Wordt de boodschap niet gelezen, dan zal de boodschap zich na 30 dagen vernietigen.

Volledig klaar? Klik dan onderaan op “Create note”.

51821d31bd9a0-Privnote_-_Create_note.PNG

Je krijgt de link door die je in de mail moet plaatsen. Kopieer deze om in je mailprogramma te gebruiken.

51821d4b7831d-Privnote_-_Copy_Link.PNG

Ga naar je mailprogramma, maak een nieuwe mail en stuur de mail naar de bestemmeling, met de link als onderdeel van het bericht (ook andere tekst kan je er aan toevoegen).

51821d67f1e9b-Privnote_-_Link_in_Mail.PNG

De bestemmeling krijgt daarna je mail en ziet daarin een link (en eventueel alle andere informatie die je geschreven hebt).

51821d8a2332d-Privnote_-_Mailbericht_Bestemmeling.PNG

De bestemmeling klikt op de link en de betrokken pagina wordt geopend, met de boodschap. De enige wijze waarop de bestemmeling de boodschap kan bewaren, is door de inhoud te kopiëren. Maar zelfs wanneer de boodschap gekopierd wordt, is het bijzonder moeilijk om te bewijzen dat het bericht van jou komt. Het enige bewijs is een link die niet meer geopend kan worden.

51821daec362e-Privnote_-_Bericht_Bestemmeling.PNG

En ondertussen - als je aangegeven hebt dat je een leesbevestiging wenst - kan je die op het opgegeven mailadres raadplegen.

Handleiding: Computertaal en PC Helpforum.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.