Ga naar inhoud

JottiQ - downloaden en scannen


kape

Aanbevolen berichten

51fd04344dca4-JottiQ_-_Logo.jpg

JottiQ is een programma dat je op een snelle manier laat controleren of een verdacht bestand door de verschillende antiviruspakketten – die je kent van het online-basisprogramma Jotti’s Malware Scan – herkend wordt.

Zowel JottiQ als Jotti’s Malware Scan zijn GEEN antivirusprogramma’s. Zij dienen enkel als controlemiddel mochten de standaard-antiviruspakketten op je PC iets over het hoofd gezien hebben. Geen enkel antivirusprogramma biedt immers 100 % zekerheid. Omdat je niet alle pakketten kan installeren, is dit een handig middel om een oordeel over een bestand te weten te komen. Zowel met JotiQ als Jotti’s Malware Scan worden deze bestanden gecontroleerd bij de deelnemende antivirusleveranciers.

Indien één van beide programma’s malware aantreft in de geuploade bestanden, kijk je best even welke antivirusprogramma’s alarm slaan. Is het er maar één, dan gaat het waarschijnlijk om een iets te overijverige scanner, zijn het er echter meer dan is het veilig om het gescande bestand te verwijderen of een algemene controle op de PC uit te voeren. HIER kan je terecht om deze algemene controle te laten uitvoeren.

JottiQ heeft een aantal voordelen t.o.v. de online-scanner Jotti’s Malware Scan. Het programma ondersteunt “drag & drop”, waardoor je de verdachte bestanden rechtstreeks in het invulveld kan slepen en de antivirusscanners in gang kan zetten. Ook voor meerdere bestanden tegelijk is JottiQ handiger: zowel simultaan scannen van bestanden als in de wachtrij zetten van meerdere bestanden, lukt enkel bij JottiQ.

JOTTIQ DOWNLOADEN

JottiQ kan je HIER downloaden.

Om JottiQ te installeren op je PC kies je voor de meest recente JottiQ (versie).exe.

51fd037dd9726-JottiQ_-_Download.PNG

Indien je de keuze hebt gemaakt voor het .exe-bestand opent zich automatisch het downloadbestand. Hierbij kies je voor "bestand opslaan"

51fd039f91fbb-JottiQ_-_Download_exe.PNG

Vanop de locatie waar je dit bestand hebt opgeslagen, kan je de setup van het programma starten. De installatie-wizard leidt je door het installatieproces.

51fd03bd009f2-JottiQ_-_Setup_Wizard.PNG

Standaard wordt JottiQ geïnstalleerd in "Program Files" in de eigen map JottiQ

51fd03da12555-JottiQ_-_Downloadlocatie.PNG

De volgende keuze laat je toe de onderdelen aan te klikken die je wil installeren.

51fd03ef48479-JottiQ_-_Setup_Onderdelen.PNG

Tot slot bepaal je de opname van JottiQ in de startfolder.

51fd040c4c530-JottiQ_-_Folder.jpg

Bij het doorklikken start nu de eigenlijke installatie. Indien deze volledig afgewerkt is wordt de sluitwizard van JottiQ getoond en kan je zowel de toelichting bekijken als het programma onmiddellijk opstarten.

51fd063dd8bf4-JottiQ_-_Installatie_Voltooid.PNG

Wil je JottiQ slechts eenmalig gebruiken kies dan voor de JottiQ (versie).7z bij de eerste keuzemogelijkheid.

SCANNEN MET JOTTIQ

Om snel te kunnen werken met JottiQ kan je een snelkoppeling op je bureaublad zetten. Die ziet er zo uit:

51fd04344dca4-JottiQ_-_Logo.jpg

Klik op dit logo om het programma te starten en het invulvenster te openen.

51fd0471eb7dc-JottiQ_-_Invulvenster.jpg

Via het groene plusteken kan je de te scannen bestanden via “drag & drop” toevoegen. Hier kunnen – in tegenstelling tot het on-line tool – meerdere bestanden tegelijk in geplaatst worden. Deze worden in een wachtrij gezet.

51fd048dd04c4-JottiQ_-_Drag_%26_Drop_Files.jpg

Via de button “Process Queue” worden de bestanden één na één gescand. Onmiddellijk worden tussentijdse resultaten getoond van de gescande bestanden.

51fd04b0b8e91-JottiQ_-_Tussentijdse_resultaten.jpg

Na voltooien van de scan, wordt het eindresultaat getoond in het invulvenster.

51fd04c9b4f5d-JottiQ_-_Eindresultaat_Scan.jpg

Wil je meer te weten komen over de scanresultaten van de verschillende antivirusprogramma’s, klik dan in het invulvenster op een bestand. In het rechtervak krijg je dan een overzicht van de verschillende scanners en hun beoordeling van het bewuste bestand.

51fd04f220c56-JottiQ_-_Overzicht_Scanners.jpg

Indien er besmette bestanden ontdekt worden, kan je met JottiQ en Jotti’s Malware Scan deze niet verwijderen. Daar moet je een volwaardig antivirusprogramma of een andere tool voor inschakelen.

EXTRA INSTELLINGEN

JottiQ kan je nog aanpassen aan je wensen via een aantal instellingen onder de “Settings Window” (te openen via de sleutel bovenaan of via F6).

51fd053a8a56e-JottiQ_-_General_Settings.jpg

Hier kan je o.m. bij de algemene instellingen (general) bepalen hoeveel bestanden gelijktijdig worden gescand (van 1 tot 3), welke de snelheid van het scannen is (van “quickly” tot “very slowly”) en of je JottiQ aan het contextmenu wil vasthaken. Dit laat toe om bestanden onmiddellijk te verwijzen naar JottiQ, zonder manueel via “drag & drop” enige actie te moeten ondernemen.

JottiQ werkt voor alle OS’en vanaf Windows XP tot Windows 8 en zowel bij 32-bit als 64-bit en hanteert een limiet van 25 MB. Grotere bestanden kan je niet uploaden via dit programma.

aangepast door kape
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.