Ga naar inhoud

Probleem met wireless router na stroomstoring


Levisaxos
 Delen

Aanbevolen berichten

Dames en heren,

Ik zit met een zeer vreemd probleem en heb er zelf nog nooit van gehoord of het mee gemaakt.

Ik zal mijn best doen het zo duidelijk mogelijk uit te leggen.

Om te beginnen, wij wonen op een bedrijfsterrein en maken gebruik van hun netwerk. Onze router is door hun netwerkbeheerder ingesteld (als vriendendienstje) en ik heb daar helaas geen toegang tot.

Wat ik hier zoek is een reden waardoor dit probleem zou kunnen zijn ontstaan en wat eventuele stappen zijn die ik kan ondernemen (indien nodig inclusief contact met netwerkbeheerder) om het probleem op te lossen.

Voor afgelopen dinsdag werkte alles perfect. Alle computers, bekabeld of niet bekabeld, hadden internet. Alle telefoons konden gewoon tot onze router verbinden evenals alle laptops.

Maar vanaf afgelopen dinsdag kwam ik thuis. Ik zet mijn computer aan, begin te gamen en tijdens het eten krijg ik te horen dat het wireless niet meer werkt.

Ik kijk hier even naar met de kennis die ik heb en ben er achter gekomen dat de router gewoon totaal geen wireless meer uitzend. Op geen enkel apparaat is deze te vinden.

Vreemd... dus we laten het daar maar even bij tot we contact op konden nemen met systeembeheerder van het bedrijf. Maar gezien me pa op vakantie is, duurt dat nog wel even.

Later in de avond hoor ik van me ma opeens dat het wireless weer werkt. Top! Heb zichzelf gefixt.. dacht ik.

De volgende dag kwam ik thuis en merkte we dat het wireless signaal er weer mee stopte. Bekabeld deed het nog wel, maar wireless niet.

Zo ook donderdag en zo ook vandaag.

Tot mijn ma opeens zij "Vind het wel vreemd dat het alleen in de avond niet werkt" en er bij mij een belletje ging rinkelen. Dus ik zet mijn computer uit en doe het stroom eraf... en ja hoor, wireless gaat weer werken.

Dus ik ga wat dingen testen en zet weer stroom op me pc, maar ik zet hem nog niet aan. Alsnog valt het wireless internet signaal weer weg.

Gezien er wel stroom staat op mijn computer is er op dat moment wel een verbinding tussen mijn onboard netwerk kaart en de router. Dus ik trek de kabel eruit, en wireless werkt weer.

Ik probeer het op andere slots in de router en met andere kabels, maar dit mocht niet baten.

Wat mij toen nog tegenzat was dat het woensdag avond opeens wel werkte, terwijl mijn computer op dat moment toch echt aan stond. Dus ik vraag aan me pa of hij even zijn computer uit wil zetten om te kijken of het dan ook gaat werken. En ja hoor, het werkte weer...

Dus ik heb nu in zo verre het probleem geisoleert dat het wireless niet werkt zogauw er twee computers via kabel zijn aangesloten. Of de computer aan staat of niet, dat boeit niet, zolang er maar stroom op staat.

Hierbij ga ik er vanuit dat er door de stroomstoring iets is gedaan in de router waardoor het geen meerdere verbindingen en wireless kan geven...

Mijn kennis van routers is minimaal, ik weet nog net wat ze doen maar daar blijft het ook bij.

De router resetten en / of rommelen met de instellingen is geen optie voor mij, daar hebben we de systeembeheerder voor nodig.

Graag hoor ik of iemand enig idee heeft waardoor dit kan komen, hoe het (in de toekomst) te voorkomen is en of ik er iets aan kan doen zonder de router te resetten of in de router te rommelen.

PS. Ik merk ook dat mijn latency, die normaal op de 20ms staat, nu naar de 60ms is gestegen.

Het downloaden is nog altijd 2.5 mb / s gemiddeld, wat het ook was voor deze problemen.

Bedankt voor het lezen, en alvast bedankt voor de hulp / kennis!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Stroom nodig of PC moet aan of niet aan staan daar geloof ik niks van.

Je hebt 2,5 Mbps download en dat is niks.

Nu is het wel zo dat bij vochtig weer zoals nu de signaal doet verlagen.

Het duurt ook langer om een verbinding te kunnen waardoor je een hoger latency hebt.

Vind je zelf ook niet dat internet nogal traag is?

Ik zou werkelijk dat geduld niet hebben.

Gezien je niet aan de instelling van de router kan zal je wel moeten wachten op de systeembeheerder

Wat je wel kan doen is om te zien of er s' avonds meer wifi in de buurt is met inssider

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...