Ga naar inhoud

Check and Secure: controleer je internetveiligheid.


kape
 Delen

Aanbevolen berichten

5233f81732d6f-Check_and_Secure_-_start.PNG

Bij “Check and Secure” kan je on-line de veiligheid van je internetverbinding controleren. Deze webdienst is een gratis online tool van Cyscon GmbH en Vodafone. Via een aantal stappen wordt de toestand van je internetverbinding en cruciale onderdelen ervan gescand.

5233f8346e0e6-Check_and_Secure_-_internetaansluiting_besmet..PNG

Stap 1 : IP-adres controleren

5233f84c1fe35-Check_and_Secure_-_stap_1_-_IP-adres.PNG

Via “IP-adres controleren" wordt gekeken of je publieke IP-adres voorkomt in een up-to-date-dataset met ongeveer 700.000 botnet-vermeldingen (deze actuele dataset wordt elke 15 minuten bijgewerkt). Het IP-adres wordt automatisch naar de webserver verzonden en geeft op geen enkele wijze toegang tot je computer.

Stap 2 : Browser en plug-ins

5233f865c1afd-Check_and_Secure_-_stap_2_-_Browser_en_plug-ins.PNG

Hier wordt een controle gedaan of de meest actuele versie van de browser gebruikt wordt en worden alle plug-ins in deze browser gecontroleerd.

5233f89992ea3-Check_and_Secure_-_stap_2_-_Browser_OK.PNG

Op basis van het onderzoek wordt aangeduid welke plug-ins up-to-date zijn (latest), welke een update vereisen (update) en welke apart moeten bekeken worden (search).

5233f8ae1df8c-Check_and_Secure_-_stap_2_-_Plug-ins_resultaten.PNG

Doorklikken - om de recente plug-ins te downloaden en installeren - kan rechtstreeks vanop deze pagina.

Stap 3 : Systeembeveiliging

5233f8c3c56de-Check_and_Secure_-_stap_3_-_Systeembeveiliging.PNG

Om de veiligheid van je Windows-computer op verschillende punten te versterken, wordt aangeboden om HitmanPro Alert van Surfright gratis te downloaden.

5233f8d4ee775-Check_and_Secure_-_stap_3_-_Cyber-vaccinatie.PNG

Dit programma waakt op de achtergrond over je browser en verwittigt je zodra er verdachte gebeurtenissen plaatsvinden. Zodra een cybercrimineel je computer heeft geïnfiltreerd en zich in je webbrowser heeft genesteld, zal dit tool onmiddellijk alarm slaan.

HitmanPro Alert is een soort vaccin dat je kan installeren. Het is speciaal ontwikkeld voor Windows XP, Vista, 7 & 8 en ondersteunt alle populaire webbrowsers (Internet Explorer, Chrome, Firefox, Opera, Safari en Maxthon). Het vermomt je Windows-computer als een analysesysteem van een antivirusbedrijf, wat je computer resistent maakt tegen een verscheidenheid aan kwaadaardige programmatuur op het internet.

5233f8efe5982-Check_and_Secure_-_stap_3_-_Download_HMP_Alert.PNG

5233f9030a23a-Check_and_Secure_-_stap_3_-_Installeren_HMP_Alert.PNG

Het programma is een aanvulling op de bestaande beveiligingssoftware en verhoogt het beveiligingsniveau van je computer aanzienlijk. Dit cyber-vaccinatie-tool is gespecialiseerd in het detecteren van zowel nieuwe als bekende digitale bankrovers (banking-trojans).

Stap 4 : Controleren Updates

Zorg ervoor dat je besturingssysteem en alle geïnstalleerde programma's up-to-date blijven. Dit kan je in het oog houden door hiervoor een extra programma te installeren dat regelmatig automatisch naar updates zoekt, waarna je deze kan installeren. Zo eentje is bvb. Secunia PSI. Een handleiding voor het gebruik van dit programma kan je HIER op PC Helpforum vinden.

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...