Ga naar inhoud

WinHlp32 in Windows 7 Home Premium, 32 bits


Compuprutser
 Delen

Aanbevolen berichten

Ik wil in Windows 7 Home Premium, 32 bits de zgn. oude help-bestanden kunnen gebruiken en moet daartoe WinHlp32.exe downloaden en installeren. Voordat je dat kunt doen wil Microsoft controleren of je Windows wel echt is. Daartoe moet je dan eerst GenuineCheck.exe uitvoeren en een code invoeren, die daardoor wordt gegenereerd.

Wanneer ik GenuineCheck uitvoer, komt er een melding dat die versie niet meer wordt ondersteund en dat ik de nieuwste versie moet downloaden. Waar die te vinden is, staat er helaas niet bij. Ze hebben de zaakjes bij Microsoft weer eens niet voor elkaar!

Dus: geen GenuineCheck uit te voeren -> geen code -> Winhlp32.exe niet te installeren -> oude help-bestanden niet te lezen.

Wie kan mij een oplossing geven?

Mvg,

Henk

aangepast door Compuprutser
tikfout verbeterd
Link naar reactie
Delen op andere sites


Heb je het service pack 1 voor windows 7 geinstalleerd?

Download en installeer Speccy.

Speccy is er ook in Nederlandstalige versie, bij de installatie (of update) kan je de taal wijzigen van Engels naar Nederlands ... als je op het driehoekje klikt, krijg je een uitrolmenu waarin je Nederlands kan selecteren.

Wanneer, tijdens het installeren van Speccy, de optie aangeboden wordt om Google Chrome of Google Toolbar "gratis" mee te installeren dien je de vinkjes weg te halen, tenzij dit een bewuste keuze is.

Speccysetup_zps67a9e41f.png

Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware.

Als dit gereed is selecteer je bovenaan " Bestand - Publiceer Snapshot " en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ".

In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware.

Meer info over deze procedure lees je HIER.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Met Internet Explorer al standaarbrowser ingesteld kon ik wel een GenuineCheck uitvoeren en daarna Windows6.0-KB917607-x64.msu downloaden. Maar die gaf een foutmelding dat het niet geschikt was voor deze computer.

Ik ontdekte dat er ook een Windows6.1-KB917607-x64.msu bestaat. Die heb ik gedownload en kon ik wèl installeren. Nu kan ik ook de oude helpbestanden lezen.

Dus: probleem opgelost.

Mvg,

Henk

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...