Ga naar inhoud

AVG.nation.com Startpagina & Zoekmachine Verwijderen


Aanbevolen berichten

AVG.nation.com – ook bekend als AVG Nation Search – is een browser hijacker die zich op je computer nestelt in je browser en niet alleen je computer kan vertragen, maar zich ook gedraagt als “Potientieel Ongewenste Software” (PUP).

52550914374ff-AVG.Nation.PNG

Deze browser hijacker richt zich vooral op de meest bekende browsers: Internet Explorer (als BHO), Firefox en Chrome (als extensie of add-on). Indien geïnstalleerd op je computer worden er aanpassingen verricht aan je startpagina en wordt AVG.nation.com ingesteld als standaard zoekmachine, waardoor je zoekresultaten worden doorgestuurd naar AVG.nation.com.

AVG.nation.com wordt voornamelijk gebundeld met freeware of shareware, die al dan niet optioneel de toolbar en zoekmachine van AVG.nation.com zal installeren op je computer. Bij het installeren ervan wordt de browser hijacker ongewenst mee op de computer geplaatst. Je moet er altijd van bewust zijn dat het downloaden van freeware of gratis toepassingen van het Internet de meest voorkomende reden is van het installeren van besmettingen op je computer. Indien je niet oplet bij de installatie, haal je dit soort rotzooi makkelijk binnen.

AVG.nation.com lijkt op een legitieme zoekmachine, maar is dat dus niet. Bij het gebruik worden er gesponsorde resultaten getoond en worden zowel pop-ups als reclameboodschappen getoond. Dit alles om de adverteerders ter wille te zijn door extra clicks en hun ranking in de zoekresultaten te verbeteren. Het verzamelt ook informatie over je zoekgedrag om nog meer gerichte advertenties te kunnen aanbieden.

AVG.nation.com beschikt niet over een eigen uninstaller, zodat het moeilijk te verwijderen is van je computer. Bij een poging tot verwijderen blijven er dan ook vaak heel wat resten over, waardoor je bij het surfen nog steeds geconfronteerd kan worden met redirects, pop-ups, onderstreepte links of reclamevensters die je toch doorsturen naar ongewenste locaties, gestuurd door AVG.nation.com.

Om volledig verlost te worden van deze ongewenste indringer, stellen we voor om gebruik te maken van onze diensten in de rubriek “Bestrijding spyware en virussen”. Maak een logje met RSIT en plaats dit als nieuw bericht in dit forumonderdeel. Onze medewerkers zullen je dan graag helpen bij het volledig verwijderen van deze AVG.nation.com.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.