Ga naar inhoud

Speccy - Handleiding


kape
 Delen

Aanbevolen berichten

525a18bfb88d7-Speccy_Logo.PNG

Speccy is een zeer handig tooltje dat aardig wat info geeft over het inwendige van de computer ... besturingssysteem, updates, hardware, temperaturen, netwerkverbinding, enz.

Op dit forum wordt het gebruik van dit programma regelmatig voorgesteld aan forumgebruikers om een beter inzicht te krijgen in hun systeem (zonder gevaar voor de privacy) en zo op een snellere manier tot een concrete oplossing te komen voor de problematiek. De helpers vragen je dan om een link te plaatsen (zie verder in deze handleiding).

DOWNLOADEN

Speccy downloaden kan als je hier klikt, kies bovenaan rechts voor "Download Latest Version".

525a17f3d94c8-Speccy_Download_Latest_Version.PNG

Indien de pc niet beschikt over een werkende internet verbinding, kan je met een andere pc het installatiebestand downloaden en opslaan op een usb stick om dan te installeren op de probleem pc.

Speccy wordt standaard aangeboden in het Engels, maar kan ook eenvoudig omgeschakeld worden naar het Nederlands.

525a191632eff-Speccu_Wizard_Engels.PNG

In het uitrolmenu van de installatiewizard klik je bij de taalinstelling op het driehoekje en kies je voor "Nederlands".

525a19558a4d3-Speccy_Wizard_Nederlands.PNG

Klik op "Volgende" om de installatie te starten. Een aantal installatieopties worden aangeboden. Deze mag je allemaal aangevinkt laten staan.

525a1d4ab6e5b-Speccy_Installatieopties.PNG

Na het installeren van de bestanden, kan je - bij het beëindigen van de installatiewizard - Speccy meteen laten opstarten door een vinkje te plaatsen bij "Opstarten" en dan op "Voltooien" te klikken.

525a19d57b529-Speccy_Wizard_Voltooid.PNG

GEBRUIKEN

Ofwel kan je meteen nà de installatie het programma gebruiken, ofwel kan je het opstarten via het icoontje op je bureaublad.

525a1b959cb43-Speccy_Bureaublad.PNG

Nadat je het programma hebt gestart krijg je een overzicht.

525a1bbfb9ba7-Speccy_Overzicht_Startpagina.PNG

Om te voldoen aan de vraag naar een link, klik je bovenaan eerst op "Bestand" (1). In het uitrolmenu kies je voor "Publiceer Snapshot" (2). In het venster dat zich nu opent, klik je op JA om de link (URL) aan te maken (3). Er opent zich een nieuw venster waarin de gevraagde link zichtbaar wordt (4). Hier klik je op "Kopiëren naar klembord".

525a1c99ba05b-Speccy_Link_Maken_%26_Kopieren.PNG

Nu kan je deze link plakken in je bericht op het forum. Wanneer deze link wordt aangeklikt kan het overzicht worden geraadpleegd door onze medewerkers.

UITZONDERING

Indien je niet beschikt over een werkende internetverbinding is het aanmaken van een link niet mogelijk. Als alternatief kan je de analyse van Speccy dan in een bericht plaatsen als tekstbestand. Dit kan je zo doen:

Klik op "Bestand" en in het uitrolmenu op "Opslaan als tekstdocument ..."

525a5d7db580e-Speccy_Opslaan_als_tekstdocument.PNG

Dan opent zich een tekstbestand met de volledige informatie over de inhoud van je computer. Bij deze gegevens zit echter ook de installatiecode (serienummer) van je Windows. Vóór je dit tekstbestand kopieert om in een bericht te plaatsen, dien je deze gegevens - om veiligheidsredenen - wél te wissen.

525a5e34ca773-Speccy_Tekstdocument.PNG

Na het verwijderen van deze installatiecode (serienummer), bewaar je het bestand op een usb stick.

Nadien kan je via een pc met internetverbinding het volledige tekstbestand kopieren of als bijlage toevoegen aan een bericht, zodat onze medewerkers - ook op deze wijze - de toestand van je computer kunnen bekijken.

aangepast door kweezie wabbit
Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...