Ga naar inhoud

Ratelend geluid


Claudia1965

Aanbevolen berichten

Sinds een paar weken maakt mijn computer af en toe een ratelend geluid waarbij dan ook gelijk de programma's heel traag worden. Vooral Internet Explorer en Chrome. Soms lukt het nog om af te sluiten, soms helpt alleen resetten, waarna ik dan soms een foutmelding krijg dat de harde schijf niet herkend wordt. Daarna kan hij wel weer gewoon worden opgestart. In de winkel kunnen ze niets vinden, volgens hen ligt het aan eventuele randapparatuur en het advies was om, als het ratelen begon, één voor één de randapparatuur los te koppelen. Tot nu toe heb ik dat zonder succes gedaan. Het ratelen blijft. Het is niet constant, maar eens in de zoveel tijd.

Heeft iemand enig idee?

Link naar reactie
Delen op andere sites

ratelen duidt op mechanische gebreken, merkwaardig dat al dan niet aangesloten randapparatuur dat zou kunnen veroorzaken, ervan uitgaande dat het de hd betreft. dus dat moet je wel nader onderzoeken.

het kan natuurlijk ook dat er teveel warmte ontstaat in de kast, waardoor de fans onrustig worden.

op afstand kunnen we niet nagaan wat het precies is, dat moet je zelf doen.

maar de kans dat de hd aan het overlijden is, is zo groot dat je je meteen moet afvragen of je data voldoende gebackupped zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.