Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

falstring

Lid
 • Aantal items

  2.316
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door falstring

 1. falstring

  Windows 1o

  kijk eens hier: https://www.windows-helpdesk.nl/windows-10-wil-niet-opstarten/ als dat gelukt is probeer je via configuratiescherm/systeem/beveiliging een herstelpunt terug te zetten
 2. het is vrijwel zeker een beveiligingsprobleem: op de mappen die die bestanden bevatten ligt een beveiliging en daar heb je last van omdat je ze nu op een andere pc wilt openen. je moet dat doorbreken: zie https://www.pcleek.com/tips/tips-voor-windows/1070-hoe-machtigingen-voor-mappen-instellen-met-windows (het heeft geen zin om alles weer een keer op te schrijven..)
 3. kennelijk hebben twee andere latjes andere specificaties dan in het moederbord mogelijk is. dus: sla de handleiding van het mobo eens open en vergelijk de specs van die latjes eens met wat de handleiding als toegestaan aangeeft.
 4. 'De processor staat op 100 % maar de onderliggende processen geven 0 % aan. ': klik op het woord processen en je zal zien dat de getoonde processen wijzigt in die zin dat de meest gebruikende processen bovenaan worden genoemd. krijg je daar de 'lege' processen klik dan nog eens om de grootverbruikers van dat moment in beeld te krijgen. dat taakbeheer zichzelf afsluit is niet normaal: als de boel weer een beetje rustig is doe dan: - zoekvak, typ in 'cmd' - in de kolom daarboven wordt cmd.exe genoemd, klik recht daarop en kies 'als administrator uitvoeren'. - typ (met de spatie!): sfc /scannow en geef enter - herstart daarna de pc via afsluitknop/startmenu/optie 'opnieuw opstarten' is probleem er dan nog, meld dat hier, dan word je geholpen om je pc nader te analyseren.
 5. ik vrees dat dat geen probleem is dat zich door een beginnende cursist laat oplossen..... huur een vakman in (en mijd student aan huis....)!
 6. spontane wijzigingen in opstartvolgorde zag ik eigenlijk alleen in gevallen waarin een kabel niet goed was aangesloten (satakabels zonder vastzet klik zijn niet altijd stabiel) of waarin de disk waarvan moet worden opgestart niet op sata 1 zat, maar een andere poort. dat kan klaarblijkelijk lang goed gaan.... maar is de bios dan eens in de war dan volgt ie van dan af zijn eigen standaards. dat je een knippercursor en geen verdere actie zag bewijst al dat er geen bootschijf werd gevonden / met geen bootschijf contact kon worden gemaakt. dat een bootsector op meerdere schijven voorkomt zegt niets, getuige ook Wikipedia: 'De bootsector bevat een aantal parameters die een vaste plaats hebben. Wordt een diskette of partitie gelezen door een computer die reeds opgestart is, dan zijn deze parameters van belang. Het programma wordt in dat geval genegeerd. '
 7. pak de handleiding erbij, en check wat de betekenis is van het oranje lampje. heeft het wel met de netwerkinstelling te maken? en wat staat er bij de oplossingen als er sprake is van dat oranje lampje?
 8. tja.... kennelijk is dat huidige dus iets anders dan nl....
 9. ja, bij mij ook, maar je kan toch een rondje zetten bij een ander land...?
 10. zolang we niet weten om welk mailprogramma het gaat kan je geen hulp verwachten......
 11. ga op de pagina van google.nl naar rechtsonder 'instellingen' en stel bij zoekinstellingen de regioinstelling bij.
 12. wellicht toch een probleem met de verschillende usb poorten. bij w10 altijd eerst de pc écht herstarten ; dat kan maar op één manier: ga start - afsluitmenu - optie 'opnieuw opstarten' kans is er dat je probleem nu is opgelost. zo niet: verwijder alle usb-aangesloten apparaten, ga naar apparaatbeheer, en klik alle usb-meldingen open. rechtsklik op de eerste usbmelding en kies 'installatie ongedaan maken' werk zo een voor een alle usbmeldingen af. herstart de pc op de al aangegeven wijze. bij de herstart zal windows de usbpoorten maagdelijk herinstalleren. daarna: haal via rechtsklik/eigenschappen op de usbmeldingen in apparaatbeheer het vinkje weg bij ' windows mag dit ding uitschakelen om energie te besparen'j
 13. je kan een 'locatie' niet over meerdere schijven bepalen. een locatie is een (gedeelte van een) schijf (ssd of hdd). sommige programma's geven de kans om ze te installeren op een andere locatie dan program files, maar lang niet allemaal. buiten dat: ik zou niet weten waarom je de applicaties buiten de snelheid van de ssd zou willen houden..?
 14. falstring

  Sandboxie

  merkwaardig, die hele pagina is één grote sandboxie handleiding....
 15. hij kan geen netwerkEN vinden, dan moet het in de laptop gezocht worden.... vergewis je ervan dat de draadloze adapter niet is uitgeschakeld (netwerkcentrum. ik neem aan dat de laptop ook een eigen wifi-schakelaar / fn-toetscombinatie heeft..? de vliegtuigstand is een optie van windows, en dat hoeft niet per se hetzelfde te zijn als de 'eigen' schakelmogelijkheden van de laptop...
 16. fijn dat het is opgelost. we vragen de mods een slotje op dit topic te zetten
 17. heb je al gekeken bij de instellingen (googlepagina rechtsonder) en dan de zoekregio?
 18. falstring

  Sandboxie

  hier een andere handleiding, misschien werkt die wel.. https://www.techpulse.be/download/155611/een-veilige-isoleercel-voor-virussen/
 19. ik gebruik dat zelf nooit, kan er dus weinig over zeggen, maar: komt er geen andere foutinformatie dan 'mislukt'?? wellicht hier een oplossing: https://answers.microsoft.com/nl-nl/windows/forum/all/backup-mislukt-steeds/0dd3d545-4abc-4847-8234-26a9410a7e45
 20. het kan óók aan de printer liggen..... soms gaan die in ruststand en weet het netwerk ook niet meer dat het ding nog ergens slaapt... zet die printer eens terug naar fabriekswaarden en stel 'm opnieuw in voor het netwerk.
 21. wedervraag: welk backupsoftware gaat dit over?
 22. soms gaat de hik niet over.. maar zoals gezegd: ik ben uitgeput in dit topic, en hoop voor je dat iemand met een frisse idee zich meldt
 23. tja, dan moet het tóch om een hik in beide weiger-pcs gaan.... op afstand zie ik verder geen mogelijkheden....
 24. vreemd.... dat je je eigen netwerk er niet bij ziet staan..... check eens op een van die andere apparaten of je je niet toevallig vergist..... en anders (ik ga er nog steeds van uit dat je alleen een modem gebruikt (dus geen router er achter): reset de modem naar fabriekswaarden door de resetknop enige tijd ingedrukt te houden totdat de lampjes gaan knipperen.. daarna zonodig alle apparaten opnieuw instellen, maar dan zou het toch echt moeten werken als je uitgaat van de juiste netwerknamen.
 25. zie je wel andere netwerken nadat je zoals aangegeven de wifi-adapter in apparaatbeheer hebt gedeïnstalleerd?? en wat je nu ook moet doen: ga naar de modem van je provider, neem de stroomkabel gedurende een minuut uit dat kastje los om het ding even geheel stroomloos te maken. (nb dus niet de stekker uit het stopcontact of zo, de verbinding met het transformatortje blijft dan stroom geven, dus alleen op aangegeven wijze!) zet beide weigerpc's uit, en pas weer aan als de lampje op de modem aangeven dat het ding weer helemaal is opgestart.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.