Ga naar inhoud

falstring

Lid
 • Aantal items

  2.830
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door falstring

 1. kennelijk wordt je wifi adapter niet meer gezien door windows. klik rechts op de startknop, kies apparaatbeheer klik de rubriek netwerkadapters open rechtsklik op je wifi-adapter, kies installatie ongedaan maken of verwijderen. sluit de schermen, ga start, afsluitmenu, optie 'opnieuw opstarten' bij de herstart op deze wijze zal windows de adapter nieuw en maagdelijk installeren. lukt dat niet, dan lijkt het erop dat de adapter kaduuk is; dat komt af en toe voor.
 2. tja, da's altijd even lastig.... soms helpt het om de muis los te nemen en weer in te pluggen zodra het item waardoor ie werd uitgeschakeld geweest is. lukt dat niet dan helpt de aan/uitknop, maar om een echte herstart te bereiken moet je die dan een seconde of tien ingedrukt houden.
 3. nog één tip die wellicht van pas komt: als je een pc van een stick wilt opstarten gebruik dan bij voorkeur géén usb3-poort want de bios ziet die vaak niet.
 4. dit is de werkwijze waar passer op doelde: - koppel alle usb-apparaten af - configuratiescherm (- systeem - hardware) - apparaatbeheer - als kruisje voor 1 usb-vermelding, dan openklikken zodat je een reeks usb-dingen ziet. - selecteer de bovenste ervan, klik rechts en kies voor: installatie ongedaan maken - werk zo alle usbvermeldingen af - herstart de pc op deze wijze: ga start/aflsuitmenu/optie 'opnieuw opstarten' - na de herstart worden alle usb-dingen opnieuw in windows geïnstalleerd. - daarna zouden alle apparaten (een voor een aankoppelen!) weer herkend moeten worden.
 5. ik heb niet direct een antwoord op je vraag, maar deel graag mijn werkwijze als ik van usb moet opstarten: ik ga altijd eerst de bios in en zorg daar secureboot uitstaat, en dat opstart van usb mogelijk moet zijn. soms moet je zelfs daar al aangeven dat de betreffen stick (die dus bij het aanzetten er al in moet zitten) aanwijzen als eerste bootoptie.
 6. ik lees verscheidene keren dat formatting niet lukt: heb je al een andere stick geprobeerd? secureboot: heb je het over die van windows of over de eerste optie in opties van ventoy? ik gaf de handleiding: soms helpt het om weer eens een keer heel nauwkeurig stapvoorstap te werken....
 7. lees hier de onlangs nog geactualiseerde tutorial:
 8. toch even aanvullen: je krijgt het reboot effect alléén als je de pc écht opnieuw opstart. uit- en weer aanzetten zet w10 alleen maar in een soort slaapstand. dus: ga start/afsluitmenu/optie 'opnieuw opstarten'; alleen dan zal windows zich uit het werkgeheugen halen en bij het weer aangaan zichzelf opnieuw in het werkgeheugen (dus maagdelijk) opbouwen.
 9. dat betekent ws zoiets als: de appa is nog niet beschikbaar, maar als ie er is ben jij de eerste..... maar het kan ook zijn dat je telefoon wacht op wat ruimte... dat zou je kunnen forceren door de aan/uitknop even ingedrukt te houden en dan de optie 'opnieuw opstarten' gebruiken.... da's zowiezo goed om af en toe te doen!
 10. als het een din is (wat ik ook denk) dan is de robot kennelijk nogal oud, want din is al dik twintig jaar niet meer in zwang..... als ik aan robot denk, heb ik eerder een veel recenter apparaat voor ogen...
 11. vrijwel zeker een voedingsprobleem, maar je schrijft 'start op met wit scherm' en ook 'scherm blijft wit', kennelijk ook als ie niet meer aan gaat. je bedoelt dus: het scherm vertoont geen teken van leven??
 12. bij vage klachten begin je met een échte herstart: ga startknop/afsluitmenu/optie 'opnieuw opstarten' (da's onder w10 dus niet hetzelfde als uit- en weer aanzetten!) helpt dat niet dan is het tijd voor een beoordeling door de experts hier. dat zet je in gang met deze procedure:
 13. 'Ik zou de nieuwe printer ook verwijderen uit je apparaten en gewoon eens elke stap opnieuw proberen. ' da's een goed advies, maar doe het iets uitgebreider: - als printer verwijderd is, deïnstalleer dan ook alle software van hp - is dat klaar, dan pc uit en weer aanzetten - let erop dat je de printer pas op de pc aansluit als de software je dat vraag te doen. (onder w7 dit gebod negeren leidt vrijwel altijd tot jouw soort problemen.
 14. vermeld eerst eens: - welke windowsversie u gebruikt - hoe de printer is aangesloten - is die oude printer nog aangesloten? - hoe probeerde u die oude te verwijderen?
 15. windows herkent aanwezige apparaten. als de oude eruit is, is windows 'm meteen 'vergeten' (zij het dat evt driverbestanden niet worden opgeruimd, maar dat kan je bij een brander niet in de weg zitten) die 'meegeleverde software' heb je niet nodig (zou me niet verbazen als dat een cd is met ruimte- en aandachtvreters als cyberlink powerdvd....)
 16. probeer eens 'toevoegen' in het venster 'printers en scanners' (instellingen/apparaten/printers en scanners0
 17. dank voor je snelle suggestie. die heeft weliswaar indirect naar de oplossing geleid. in safe mode viel niets anders te doen dan invoegtoepassingen schakelen, maar er waren er geen actief.... op basis van de term 'word safe mode' gezocht hoe ik de safe mode zou kunnen gebruiken voor verder herstel en dat bracht me via (eerlijk is eerlijk) ionos.com bij de goede probleemoplossing: in register de sleutel hkcu\software\microsoft\office\16.0\word\data verwijderen. toen dat ook niet hielp (na 'm gesaved te hebben, voor t geval dat) de hele sleutel word verwijderd. en toen geschiedde het wonder: word zoals word hoort!
 18. vista is wel erg over de datum, zo langzamerhand.... maar dat terzijde. ga met de type-aanduiding van de pc (is het een laptop of een desktop trouwens??) en de term 'replace hdd' in google op zoek naar een filmpje/instructie hoe je de (ik neem aan) laptop openmaakt. als ie open is zie je de aansluiting van de brander en ergens in de omtrek van het apparaat een schroefje waarmee die vastzit. als je de oude eruit hebt is het plaatsen van de nieuwe geen probleem. drivers heb je niet nodig, windows herkent het ding wel.
 19. mij is gevraagd het volgende op te lossen, en dat lukt me dus niet. officepakket 2019 (legaal) vóór de maaltijd had de gebruiker nog gewoon gewerkt in word, na de maaltijd bleek word vast te zitten als picto op de taakbalk. voor verwijderen kon alleen taakbeheer dienst doen. pc opnieuw gestart, en probleem bleef; of je word nou start vanuit de exe, een snelkoppeling of door openen van een doc in de verkenner. al de andere office-onderdelen werken normaal. office herstellen hielp niet, het normal sjabloon verwijderen evenmin office verwijderd met de officeverwijdertool van ms, opnieuw geïnstalleerd en geactiveerd: het verschijnsel blijft, mdv dat de picto zich nu wel via rechtsklik laat verwijderen. herstelprocedure van de officetool gedraaid (komt denk ik neer op nieuwe download en installatie) brengt geen verandering. kortom: word is niet bruikbaar. iemand een hint in de oplosrichting voor me??
 20. spijtig: je was een vaste betrouwbare waarde. niet spijtig: je inbreng is niet helemaal verloren. oppassen: dat je niet 'automatisch' terugvalt in de verlaten rol....
 21. ik (holland) realiseerde dat aldus: ik trok een afdrukbare (dus op papier bruikbare) qrcode, maakte er een pdf van en zette die op mijn telefoon, met een snelkoppelingspictogrammetje op de beginpagina. die klik je open als het nodig is, en: geen centje pijn gehad bij de plekken waar de qr code nodig was om binnen te treden.
 22. tijd voor actie door onze experts. dat zet je zo in gang:
 23. je hoeft niet moeilijk te doen via rechtsklikken en verplaatsen, je zet je muis op het te verplaatsen bericht, houdt linkermuisknop ingedrukt, en sleept het naar de gewenste map in de mappenbalk en laat de muisknop los. dat slepen werkt óók naar de map concepten (al is het gebruik van die map voor opslag wel een beetje vreemd)
 24. de functie veilig verwijderen is in w10 niet al te betrouwbaar/effectief. goede raad: als er geen 'kan nu veilig verwijderd worden' verschijnt, géén risico nemen en de schijf pas ontkoppelen als de pc is uitgezet.
 25. en als het bestand niet zo groot is (want kennelijk telefoon-opgenomen) kan je makkelijk met de probeerversie van recoverware als easus zo'n bestand gratis terughalen. doorgaans zit daar een proefmogelijkheid in van 0,5 tot 1 gb.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...