Ga naar inhoud

HOMEPLUG PLC500SPT en Windows 8.1


XPMEDIACENTER

Aanbevolen berichten

Ik heb een Homeplugset van de Aldi. Volgens de handleiding is deze bruikbaar met Windows van 98SE t/m Vista. En inderdaad, de meegeleverde (hulp) software laat zich wel installeren, maar bij klikken op de snelkoppeling gebeurt er in Windows 8.1 niets. Weet iemand hiervoor een update of de betreffende site te vinden of een mogelijke reden voor deze fout? De Homeplug zelf lijkt goed te functioneren.

Bij Voorbaat dank.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Stegisoft: Dan heb ik de werking te positief voorgesteld. Feit is dat de leds op de homeplug aangeven dat alles correct zou werken. Maar verbinden is niet mogelijk. Power pack geeft aan dat de Homeplug niet is ontdekt. W 8.1 geeft aan dat het niet met de probleemoplosser op te lossen is (maar zegt niet WAT het probleem is). De homeplug zou info van mijn Piko- PV omvormer moeten doorgeven, maar ook deze is niet bereikbaar en geeft ook niets door aan het internet. En dat terwijl de andere homeplug direct op de Cisco - router is aangesloten. Inmiddels heb ik mbv Zip-driveupdater nieuwe drivers gedownload en inderdaad nu werkt het programma wel. Maar geeft wel aan dat de Homeplug niet is ontdekt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Hallo Stegisoft,

Sorry dat ik nu pas reageer. Ik heb het probleem even laten sloffen. Nee, ik heb geen draadloze verbinding, de verbinding vindt plaats via de elektriciteitskabels. Ik heb inmiddels van de software WinPcap een update gevonden die zou moeten werken met Windows 8, maar helaas, de homeplug(gen) geven niets door. Een homeplug zit dus aan de omvormer en is in de garage aangesloten op een stopcontact. De andere is op mijn router in huis aangesloten en ook op een stopcontact. Nu zou je denken dat de info via de router en mijn LAN op mijn pc moet komen, maar helaas.

Heb je nog een andere tip??

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.