Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Vriendelijk verzoek: whitelist www.pc-helpforum.be in je adblocker.

Beste bezoeker. Je ziet deze tekst omdat een adblocker, plugin of andere software onze advertenties blokkeert. PC Helpforum helpt jaarlijks gratis duizenden mensen met computerproblemen. Deze website en server kunnen we enkel onderhouden dankzij de inkomsten uit advertenties. Vandaar een vriendelijk verzoek: whitelist onze site zodat we jullie gratis verder kunnen helpen. Klik hier om te lezen waarom en hoe je kunt whitelisten.Log in om dit te volgen  
kape

AdwCleaner - Handleiding

  Aanbevolen berichten

  528a3ebbafee9-ADW_-_Logo_%2B_Titel.PNG

   

  AdwCleaner is een gratis tooltje dat gemaakt werd door Xplode - en ondertussen werd overgenomen door Malwarebytes - en dat gebruikt kan worden om volgende ongewenste zaken (die vaak meekomen bij het downloaden van freeware) te verwijderen:

   

  • · Adware
  • · PUP’s (potentieel ongewenste programma's)
  • · Toolbars
  • · Hijackers (kapers van de startpagina in je browser).

   

  DOWNLOADEN

   

  AdwCleaner van Xplode kan je HIER downloaden.

   

  599cfeb8672c4-AdwC_-_Download_%281%29.jp

   

  Klik op “Download” om het programma te downloaden. Een scherm met het downloadbestand opent zich (afhankelijk van de browser die je gebruikt, kan dit op een verschillende manier zijn).

   

  Alternatieve downloads kan je vinden op Bleeping Computer en Softpedia.

   

  599cff75f267c-AdwC_-_Downloadbestand.jpg

   

  Sla dit bestand op door te klikken op “Bestand opslaan”. Om de download te starten klik je op het exe-bestand van het programma. De vraag of je het programma effectief wil installeren wordt gesteld in een volgende scherm. Beantwoord deze met "JA".

   

  Bevestig met "Akkoord" bij de 'Gebruiksvoorwaarden" dat je deze onderschrijft.

   

  599cffdc7e74c-AdwC_-_Gebruiksvoorwaarden

   

  Dan opent zich het startscherm van het programma AdwCleaner.

   

  599d0092ae4a6-AdwC_-_Startscherm.jpg

   

  UITVOEREN

   

  Scannen

   

  Op het startscherm kies je voor de knop “Scan” om het tooltje in werking te zetten en te controleren of het ongewenste zaken op je PC kan vinden. Bij het scannen wordt enkel gezocht naar besmette onderdelen, niets wordt verwijderd. De groene balk toont de vooruitgang van het programma.

   

  599d00e4f05a9-AdwC_-_Scannen_-_Groene_ba

   

  Na de scan wordt een kladblok geopend met de resultaten onder de naam "AdwCleaner (S + cijfer)". Dit cijfer duidt aan hoeveel keer je AdwCleaner al gebruikt hebt en het hoeveelste scanlog je al opgeslagen hebt.

   

  599d0192e83d9-AdwC_-_AdwCleaner_kladblok

   

  Opruimen

   

  Om de gevonden items te verwijderen, kies je op het startscherm nu voor "Opruimen". Openstaande programma's en documenten kan je best vooraf afsluiten, zodat er geen info verloren kan gaan. Doe je dit niet, dan wordt er - tijdens de opruiming - automatisch naar gevraagd.

   

  Ook hier toont de groene balk de vooruitgang van de opruiming van de bestanden.

   

  599d0270e4847-AdwC_-_Opruimen_groene_bal

   

  Na de volledige analyse kan je – onder de verschillende tabbladen – de resultaten terugvinden. Klik daarvoor op het startscherm op "Logbestanden".

   

  599d02b80e5c2-AdwC_-_Logbestanden.PNG

   

  In de "Logboek Manager" kan je de resultaten van het scannen en opruimen (en ook de eventuele foutopsporing) terugvinden via aanklikken van de tabbladen.

   

  599d0363af97f-AdwC_-_Logboek_Manager.PNG

   

  Na de volledige behandeling - scannen én opruimen - wil AdwCleaner de computer herstarten. Laat dit toe door te klikken op "OK". Na de herstart

  wordt een kladblok geopend met de resultaten onder de naam "AdwCleaner (C + cijfer)". Dit cijfer duidt aan hoeveel keer je AdwCleaner al gebruikt hebt en het hoeveelste opruimlog je al opgeslagen hebt.

   

  599d05faa163b-AdwC_-_na_opruimen_kladblo

   

  Deze logfiles kan je ook terugvinden in de map AdwCleaner op root van je systeemschijf in C:\AdwCleaner.

   

  Indien door onze medewerkers - in het kader van malwareproblemen - gevraagd wordt om logjes te plaatsen in een bericht, gaat het om de beide kladbloklogs "AdwCleaner (S + cijfer)" en "AdwCleaner (C + cijfer)".

   

  AdwCleaner biedt ondersteuning voor de browsers Internet Explorer, Firefox, Opera en Google Chrome en is beschikbaar voor 32-bits- en 64-bits-besturingssystemen en Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 en Windows 10.

  aangepast door kweezie wabbit
  Downloadlink aangepast

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Gast
  Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  Log in om dit te volgen  

  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.