Ga naar inhoud

Draaitabel icm macro


BjornBjorn

Aanbevolen berichten

Hoi allen,

Ik ben bezig om een overzicht te maken via draaitabellen en deze wil ik uiteindelijk opslaan als pdf.

Ik heb dus een ruwe dataset, welke ik orden via een draaitabel. Uit de ruwe dataset wordt bijvoorbeeld persoon 1 geselecteerd, daar komt een overzicht van, die ik opsla als pdf. Daarna doe ik dit ook voor persoon 2, 3 enz enz.

Dit zullen we vaker moeten doen door het jaar, dus ik hoopte dat dit ook via een macro kon. Nu is het me niet gelukt om een keuze in een draaitabel 'op te kunnen nemen' in Excel. Is dat wel mogelijk?

Groeten,

Bjorn

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hebt in een draaitabel in Excel de optie om kolomwaarden, rijwaarden, waarden en filters in te stellen. Het gebruik van dit filter in je draaitabel is de optie om iets te selecteren.

Als je van veel mensen wil weten wat één attribuut doet, bijv. per persoon weten hoeveel dagen hij ziek is geweest. Dan kun je misschien beter de rijwaarden en kolomwaarden gebruiken.

Dan krijg je één grafiek waar het aantal dagen ziek tegenover de personen wordt geplaatst. En krijg je één grafiek waarin per persoon staat hoeveel dagen die ziek is geweest.

Om dit automatisch te doen zodat je bijv. elke maand een rapportje krijgt, dan moet je toch echt naar een softwarepakket gaan zoeken die dat kan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan moet je persoon als filter instellen. En iedere keer de persoon veranderen en dan opslaan als PDF.

Ik laat even mijn gedachten los op de functionaliteit van Word en Excel

Waar ik ook nog aan zit te denken is jouw Excelbestand koppelen met een Word bestand. In het Excelbestand hou je alleen de Data en in Word maak je een visuele draaitabel.

Word wordt dan gebruikt als template voor de data in Excel. Brieven met dezelfde inhoud worden op deze manier ook heel vaak verstuurd.

Wat je eens kunt proberen is of je in Word een draaitabel kunt weergeven die je in Excel hebt gemaakt. Als dat het geval is, dan denk ik dat je die draaitabel als parameter moet instellen (hoe weet ik even niet). Net zoals dat je een kolom van Excel als parameter kunt meegeven in Word.

Als het goed is, kun je in Word dan door de personen heen bladeren en hun draaitabel laten weergeven. In Word kun je ook van alle rijen (alle personen) een nieuw Word bestand laten genereren en opslaan. Ik ga er vanuit dat je dit ook in PDF kunt laten opslaan.

Ter info:

Ik weet niet of bovenstaande methode zal werken, maar je zou het eens kunnen proberen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.