Ga naar inhoud

Geschikte pc systemen voor mijn situatie


Domingo
 Delen

Aanbevolen berichten

Hoi,

Ik ben op zoek naar advies wat voor pc systeem het handigst is binnen mijn (en mijn vrouw) wensen. Mijn huidige laptop is binnen nu en een jaar toe aan vervanging dus ik ben aan het kijken naar de verschillende mogelijkheden. Om mijn wensen beetje duidelijk te kunnen maken hierbij kleine geschiedenis.

----

Vanaf kinds af aan altijd gewend om een pc desktop te hebben met name voor gaming. Ook in mijn studententijd op kamers altijd een desktop gehad. Zeven jaar geleden mijn vrouw ontmoet en gaan samenwonen, toen ging de desktop in eerste instantie naar de studeerkamer, waar ik dan 's avonds meestal zat te gamen... dat vond mijn vrouw uiteindelijk niet zo gezellig, dus verhuisde de desktop naar de woonkamer op de eettafel (kast onder de tafel erop vond ze te lelijk). Dat beviel opzich en gaf weinig problemen (grote eettafel dus genoeg ruimte).

Vier jaar geleden kregen we een zoontje, ging allemaal goed tot hij begon te kruipen. En ik kan je zeggen zo'n pc kast met al die lichtjes en kabeltjes was reuze reuze interessant ... maar niet praktisch haha. De desktop was tegen die tijd toen ook aan vervanging toe en toen besloten we over te stappen op een laptop, maar goed wel eentje die geschikt moest zijn voor pc spellen. Het werd uiteindelijk een alienware 17 inch, nadeel alleen hij is behoorlijk zwaar en hij wordt flink warm. Niet zo vreemd, maar het zorgt er eigenlijk voor dat hij altijd op zelfde plek blijft en alleen verplaatst wordt om flimpje af te spelen op tv of om op te ruimen als we de hele eettafel nodig hebben.

----

Kortom afgelopen jaren met een laptop gespeeld, maar die begint aan vervanging toe te komen en nu ben ik aan het kijken wat voor pc systeem het handigst is voor ons. Er zijn de laatste jaren namelijk flink veel ontwikkelingen waar ik niet allemaal evenveel van op de hoogte ben.

Wat wil ik nou ... eigenlijk wil ik in het meest ideale situatie op de keukentafel alleen een beeldscherm + toetsenboord en muis en de mogelijkheid hebben om ook te spelen op de tv (voor de zeldzame momenten dat ik een spel kan spelen die mijn vrouw ook leuk vindt). En kortom een eventuele pc kast ergens weggestopt bij de tv of in de kast in de buurt... maar goed al lijken er ontwikkelingen die dit misschien mogelijk maken ze zijn er volgens mij nog niet haha. Vandaar zoek ik naar een systeem dat het meest in de buurt kom.

Ideetje die ik heb:

- Wachten op de steam machines (eventueel met windows10 ipv steamos) aangesloten op de tv. En dan eventueel daarvandaan laten streamen naar mijn oude laptop (kan via steam tegenwoordig tenslotte). Lastige is dat je dan altijd eerst via de tv moet terwijl mijn vrouw die met name wil gebruiken.

- Een all-in-one pc op de keukentafel. Geen idee of die dingen krachtig genoeg zijn eigenlijk. Afspelen op tv dan of via de oude laptop aangesloten op tv of via hdmi airtame of via goedkope steam machine bij kast bijvoorbeeld.

- Wachten tot HDMI Airtame (https://www.indiegogo.com/projects/airtame-wireless-hdmi-for-everyone--2) uit is en echt goed werkt, dan pc kast in de kast zetten en via airtame of naar tv of naar beeldscherm op keukentafel laten afspelen. (komt het dichts in de buurt van ideale situatie ... alleen geen idee of dit technisch ook werkt).

- Nieuwe laptop kopen die mijn oude vervangt en eventueel een lichte laptop om op de bank te kunnen spelen (en games laten streamen vanaf de sterkte laptop naar de lichte).

Kortom genoeg ideeen ... alleen of ze haalbaar zijn weet ik niet haha. Graag hoor ik van mensen die hier meer verstand van hebben wat uberhaupt mogelijk is, of de ontwikkelingen inderdaad ver genoeg zijn dat ze binnen jaar wel haalbaar zijn. Of andere beter ideeen ?

Mogelijkheden tot "upgraden" van systeem zijn meegenomen, maar mijn ervaringen zijn dat ik dit eigenlijk zelden doe (wat extra ram / andere harde schrijf is eigenlijk max wat ik doe). Meestal kies ik voor nieuw systeem na 4 jaar ofzo. Nieuw systeem moet in dat geval wel zolang mee kunnen met pc spellen draaien (huidige alienware kan ik meeste nieuwe games bijvoorbeeld nog wel op medium draaien).

ps sorry voor de lap tekst, uitleggen wat je wil is toch verdomd lastig als je het zelf nog niet precies weet ....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee ideaal gezien zou ik een systeem willen waarbij de pc kast ergens in de boekenkast zit en ik vanaf de tv of beeldscherm op tafel er gebruik van kan maken ... dat lijkt me nog niet haalbaar dus zoek ik iets dat het dichtst in de buurt kom.

Dus ik wil pc spellen kunnen spelen terwijl ik aan de tafel zit, de mogelijkheid hebben om deze toch te verbinden / streamen naar de tv om daar films op af te spelen / met vrouw een spel spelen. En dan bij voorkeur zo kabelloos mogelijk (dus geen grote pc kast op of onder de tafel).

Mijn vraag is dus hebben jullie nog ideeen wat er voor mogelijkheden zijn / aankomen om dit voor elkaar te krijgen ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.