Ga naar inhoud

1 GB webruimte, is dit genoeg?


Hensyr

Aanbevolen berichten

1GB is over het algemeen genoeg om een website te hosten. Via bijv. een CMS pakket zoals wordpress, joomla, drupal, etc.

Op het moment dat je mp3'tjes en video's wilt plaatsen heb je die ruimte. Dus je moet zelf even nagaan of dat genoeg is voor al je video's.

Gebruik je bijv. het CMS wordpress, dan gebruik je ongeveer 20 MB aan opslagruimte voor het CMS zelf nodig hebt. De rest kun je gebruiken voor allerlei andere dingen.

Maar tegenwoordig heb je voor deze dingen verschillende diensten. Voor je eigen filmpjes kun je youtube gebruiken, voor je MP3'tjes moet je even zoeken hoe je dit gaat doen aangezien het delen van MP3's (als zijnde copyright muziek) illegaal is tenzij het je eigen muziek is. Hiervoor zijn er vast wel alternatieven als youtube. Of je zet het om in een filmpje en plaatst het op youtube.

Heb je afbeeldingen voor zoiets als een fotoalbum, dan kun je hier bijv. Flickr, of Instagram voor gebruiken.

Deze diensten bewaren die gegevens allemaal voor je, optimaliseren het voor allerlei devices (desktop, mobiel, etc.) en ze zijn ten alle tijden veel sneller als een webhosting.

Gebruik dus de tools en de diensten die al beschikbaar zijn. Gebruik je een CMS, zijn er plugins die je kunnen helpen.

Maak je bijv. een fotoalbum op Flickr, dan kun je deze automatisch hosten op je website (voor Flickr duurt dit +/- 8 uur voordat het op je website online staat vanwege de policy op hun API).

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Voor vele websites is dit zeker voldoende, zoals Leroy hierboven vermelde hangt het af wat je natuurlijk op je webserver wil plaatsen. Video's, mp3's of vele foto's nemen plaats in. Pakketten kun je tegenwoordig met een enkele knop opwaarderen, natuurlijk met een kostprijsverschil.

Wat je wel rekening moet mee houden is je dataverkeer. Hoe meer bezoekers je hebt op je site hoe meer dataverkeer je nodig hebt. Als je bijvoorbeeld 1TB dataverkeer krijgt bij je pakket van 1Gb, je site is 100mb groot om het rekenen gemakkelijk te houden. Dit wil zeggen dat je je website 1000000/100 keer kan laden per maand. Hangt er dus vanaf hoeveel bezoekers je hebt en hoe groot je website zal zijn.

Ciryk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.