Ga naar inhoud

Firefox terugzetten naar de standaardtoestand


kape
 Delen

Aanbevolen berichten

Als je problemen met Firefox hebt, kan herinitialiseren helpen. De herinitialisatiefunctie verhelpt veel problemen door Firefox terug te zetten naar de standaardtoestand van na de installatie, terwijl belangrijke gegevens zoals bladwijzers en geopende tabbladen bewaard blijven.

Al je Firefox-instellingen en persoonlijke gegevens worden bewaard in een profielmap. Het principe van de herinitialisatiefunctie berust op het aanmaken van een nieuwe profielmap en het behouden van uw belangrijke gegevens.

 

Firefox zal deze zaken bewaren

  • vensters en tabbladen
  • geschiedenis en bladwijzers
  • opgeslagen wachtwoorden
  • opgeslagen webformulierengeschiedenis
  • cookies

 

Deze items en instellingen zullen worden verwijderd

  • extensies en thema’s
  • website-specifieke voorkeuren
  • zoekmachines
  • downloadgeschiedenis
  • beveiligingsinstellingen
  • instellingen van plug-ins
  • werkbalkaanpassingen
  • gebruikersstijlen

 

Hoe terugzetten ?

  • klik rechtsboven op de menuknop en klik daarna op het vraagteken (= menu Help).

 

596aee4eaca3b-FIREFOX_1.jpg

 

  • kies Probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help.

 

Als je het menu Help niet kunt benaderen, typ dan about:support in de locatiebalk om deze pagina rechtstreeks zichtbaar te maken.

 

596aee87bf5c4-FIREFOX_2.jpg

 

  • klik in de rechterbovenhoek van de pagina Probleemoplossingsinformatie op de knop Firefox opfrissen.

 

596aeea9a99d0-FIREFOX_3.jpg

 

  • klik in het bevestigingsvenster dat verschijnt op Firefox opfrissen om verder te gaan.

 

596aeecb06bfb-FIREFOX_4.jpg

 

  • Firefox zal worden gesloten en opnieuw worden ingesteld. Zodra dit is gebeurd, zal een venster de geïmporteerde gegevens weergeven. Klik op Voltooien en Firefox zal worden geopend.

 

Let op: je oude Firefox-profiel zal in een map met de naam “Oude Firefox-gegevens” op je bureaublad worden geplaatst. Als het herinitialiseren je probleem niet heeft verholpen, kan je een deel van de gegevens die niet zijn bewaard terugzetten door bestanden naar het nieuw aangemaakte profiel te kopiëren.

 

Als je deze map niet meer nodig hebt, kan je deze best verwijderen, aangezien zij gevoelige gegevens bevat.

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...