Ga naar inhoud

USB drives niet meer zichtbaar in verkenner


sellh
 Delen

Aanbevolen berichten

Sinds gisteren zijn mijn USB drives niet meer zichtbaar in de verkenner. Ook onder schijfbeheer zijn ze niet te zien.

Tegelijkertijd deed zich een ander probleem voor en dat was dat bij iedere nieuwe opstart van het systeem de bios instelling van de primaire opstartschijf verdwenen was. Na het vervangen van de batterij op het moederbord lijkt het opstart/bios probleem opgelost.

Maar de externe schijven zijn nog steeds niet te zien. Als ik de usb stekker verwijder en weer aansluit, klinkt er wel een geluid en ververst de verkenner, maar de usb-schijven worden niet getoond, noch in de verkenner, noch onder schijfbeheer. In apparaatbeheer wordt bij de schijf die ik aansluit een geel kruis getoond met de melding: "De stuurprogramma's voor dit apparaat zijn niet geïnstalleerd. (Code 28)".

In de bios zijn de opties voor usb "enabled". Dat was namelijk het eerste waar ik aan dacht toen ook de batterij op het moederbord op was.

Iemand enig idee wat hier aan de hand is en hoe het op te lossen?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Heb inmiddels Windows 7 terug kunnen plaatsen. Toen werden de USB-schijven weer herkend waarmee ik een Acronis imagebestand van de nacht van vrijdag op zaterdag kon benaderen. Die is nu aan het draaien. Gaat erg lang duren, maar denk (hoop) dat als ik morgenochtend wakker wordt, mijn Windows 8.1 installatie van vrijdagnacht geheel is hersteld.

Maar waardoor die usb schijven nu van het een op ander moment verdwenen waren???? Misschien toch iets te maken met die defecte moederbord batterij, want dat viel wel heel toevallig samen.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...