Ga naar inhoud

Pc start niet door op!


Baszjes
 Delen

Aanbevolen berichten

Goedemiddag iedereen,

Sinds gisteren krijg ik geen beeld meer op mijn beelscherm,

Je hoort ook geen beep, op het moment dat ik hem aan doe gaan alle lampjes en coolers gewoon normaal aan, echter gaat mijn cooler op de moederboard voor 1sec aan en dan weer uit.

Nu heb ik al meerdere dingen geprobeert, alleen zonder succes helaas! Nu heb ik wel iets ondekt als ik alle usb eruit haal (toetsenboard & muis) dan krijg ik wel heel even beeld met een melden toetsenboard fout dit blijft 3 sec staan en valt me beeld weer weg.

Zou iemand mij verder kunnen helpen?

Alvast bedankt!

Link naar reactie
Delen op andere sites


normaal zou je zeggen: een kapotte voeding, maar omdat je die toetsenbordmelding krijgt, lijkt er toch iets anders aan de hand.

en het zou in jouw geval kunnen dat de bios er meteen mee ophoudt omdat de koeler op je processor niet werkt. een methode om grote schade ( een processor kan zeer snel doorbranden) te voorkomen.

dit lijkt me meer een zaak voor een technisch mannetje dan voor een advies op afstand.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een van de oorzaken zou inderdaad de koeling kunnen zijn. In jouw geval draait misschien de fan door stof niet meer goed.

Stof in de pc kan ervoor zorgen dat de pc niet meer goed werkt. Hier kun je lezen hoe je je pc van binnen schoon kunt maken:

  • koppel alle stekkers van de pc af
  • haal de kast van de pc af
  • maak even voor een tiental tellen met je hand contact met de aarde door even bijvoorbeeld de radiator van de CV beet te paken. Hierdoor raak je statisch ontladen (anders kunnen delen van de pc kapot gaan)
  • blaas met de blaaskant van je stofzuiger of met een busje perslucht (te verkrijgen bij bijvoorbeeld fotozaken of electronica specialisten) de pc goed schoon. Pas wel op dat je geen onderdelen aanraakt. Zorg dat je ook de voeding goed schoon blaast. Je hoeft hiervoor de voeding niet te demonteren, alleen even doorblazen is genoeg!
  • zorg dat de koeling van de processor goed schoongeblazen wordt maar kom niet aan de processor of de koeling!
  • plaats de behuizing van de kast weer terug en sluit de pc weer aan.

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...