Ga naar inhoud

Valse e-mail Bol.com verspreidt ransomware


Aanbevolen berichten

Er een valse e-mail onder Nederlandse internetgebruikers verspreid die zogenaamd van Bol.com afkomstig leek, maar in werkelijkheid ransomware bevatte, zo heeft Bol.com laten weten. De e-mail ging over een vermeende bestelling bij de webwinkel. Ontvangers van het bericht zouden meer informatie in de meegestuurde zip-bijlage kunnen vinden.

De bijlage bevat ransomware die bestanden op de computer versleutelt, zo blijkt uit berichtgeving door XGN.nl en het ANP. Verschillende mensen die de e-mail ontvingen openden die ook en raakten zo besmet. De e-mails werden verstuurd vanaf het adres klantenservice@bol.com. "Wij sturen nooit mails vanuit dat adres, mensen kunnen het daaraan herkennen. Bovendien is de bijlage een zip-bestand. Zulke bestanden versturen wij nooit", aldus een woordvoerster.

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


De e-mails werden verstuurd vanaf het adres klantenservice@bol.com. "Wij sturen nooit mails vanuit dat adres, mensen kunnen het daaraan herkennen.[...] aldus een woordvoerster.

Die woordvoerster is dan niet goed op de hoogte. Ik kreeg vandaag nog een mail van dat e-mailadres:

5474c651839f0-mail_van_bolcom.PNG

En die mail was echt van Bol.com. Hij bevatte geen bijlage. Alle informatie in die mail was correct. Het was dus gewoon een legitieme mail van de klantenservice van Bol.com!

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...