Ga naar inhoud

porrelaar

Lid
 • Aantal items

  3.174
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door porrelaar

 1. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Vroeger was ik lid van het Nederlandse forum van Computer Idee. Als je lid van dat forum wilde worden, mocht je je niet registreren met een e-mailadres van Google of van Microsoft. Je was verplicht om je te registreren met het e-mailadres dat je van je ISP (Telenet, Belgacom, Ziggo, KPN enz.) had gekregen. Als reden gaf men aan dat er in het verleden misbruik was geconstateerd door leden met een Hotmail adres of Gmail adres. Hier een ander voorbeeld van een website/bedrijf waar registratie met een Hotmail adres geweigerd wordt: h
 2. Ik heb zelf nooit eerder met dit probleem te maken gehad. Forumlid p38cyq wel. En hij heeft ook al eerder het programma HFSExplorer gebruikt. Hopelijk heeft hij nog tips voor jou.
 3. De externe harde schijf is niet meer zichtbaar in de Verkenner, ook niet in Schijfbeheer, maar nog wel in Apparaatbeheer. Probeer het volgende: verwijder de externe harde schijf in Apparaatbeheer en koppel daarna de externe harde schijf los. start de computer opnieuw op via klikken op Start > Aan/uit > Opnieuw opstarten. sluit de externe harde schijf aan. Daarna open je HFSExplorer en klik je op File > Load File System From Device. Helpt dat?
 4. Bijna goed; iOS is het besturingssysteem van een iPhone. iPadOS is tegenwoordig het besturingssysteem van een iPad. Het besturingssysteem van een Mac is tegenwoordig MacOS (vroeger was dat OS X). Maar ik begrijp wat jij bedoelt. En je hebt helemaal gelijk. De oorzaak is de manier waarop de externe harde schijf geformatteerd is. Wanneer je een externe harde schijf aansluit op een een Mac, zul je de vraag krijgen of die schijf gebruikt mag worden voor Time Machine (het eigen back-up-programma van Apple voor Mac computers). Wanneer je daarin toestemt, zal die externe ha
 5. porrelaar

  5G

  De term 5G (en 4G, 3G en 2G) hoort bij mobieltjes/smartphones. Je zult de 5 GHz band bedoelen voor wifi. Als de netwerkkaart voor draadloos internet, die in jouw laptop zit, alleen geschikt is voor 2,4 GHz, dan is dat niet te wijzigen door een instelling. Wat wel kan is een een dual band wifi-adapter kopen. Die stop je in een vrije USB poort. Hier wat voorbeelden: https://www.bol.com/nl/l/wifi-adapters-dual-band/N/16400+4283585703/
 6. Je bent goed bezig, catmen. Klein beetje extra uitleg: als je met Acronis een image maakt van de harde schijf waarop Windows staat, dan worden in dat image ook de twee kleine partities (die geen schijfletter hebben) meegenomen. Vandaar dat je die te zien kreeg, toen jij later op de externe harde schijf de gemaakte back-up opende. Je hoeft je dus volgens mij helemaal geen zorgen te maken. Misschien heeft kweezie wabbit nog wat toe te voegen, maar daar krijg je dan vanzelf een notificatiemail van.
 7. In bovenstaande afbeelding worden alle partities getoond van de 3 harde schijven die in je pc zitten. Er staan 2 partities zonder schijfletter bij: NTSF (1-1) is de herstelpartitie van 529 MB. FAT32(1-2) is de EFI-partitie van 99 MB. Deze heeft het bestandssysteem FAT32, en dat hoort ook zo. Beide kleine partities staan op schijf 0, waarop ook de C partitie staat. Dit is allemaal volkomen normaal. Dit hoort zo te zijn. Je mag die kleine partities niet verwijderen. En je mag het bestandssysteem ook niet wijzigen. Kortom, er is niets aan de hand, je hoeft je nergens zor
 8. Nee, dat kan niet. Deblokkeren kan wel, maar daarbij wordt alles gewist wat op de iPhone stond. Terughalen van de foto’s kan daarna alleen wanneer er vroeger een reservekopie is gemaakt. Die reservekopie kan gemaakt zijn op een Windows pc of Apple computer. Het kan ook zo zijn dat er een reservekopie in de cloud (iCloud) is gemaakt, maar dan moet je vriend wel het Apple-ID plus bijbehorend wachtwoord van zijn vrouw kennen. Ook erkende datarecoverybedrijven zullen de foto’s niet van een geblokkeerde iPhone kunnen halen. Hier lees je wanneer een iPhone gebl
 9. @Amonra Het viel me op dat jij geen vinkje hebt gezet achter programma 1.0.0 (het tweede programma in de lijst). Dat is Cube PhotoShow Free van Gianpaolo Bottin, het programma waarmee jij je screensaver hebt gemaakt: een draaiende kubus met daarop foto’s van familieleden. Gebruik je die screensaver niet meer? Je hebt dat programma ruim 5 jaar geleden geïnstalleerd: https://www.pc-helpforum.be/topic/60013-screensaver/ Als je ooit iets wil wijzigen aan die screensaver, dan heb je dit programma nog wel nodig. Droske zal de rest van de lijst nakijken.
 10. porrelaar

  Extensie .KPX

  Interessante vraag! Maar voordat ik mijn Windows laptop had opgestart, had Passer al een oplossing gevonden om de .kpx bestanden te kunnen tonen. Ja, die man is snel! Veel sneller dan ik... Vanwege de foutmelding dacht ik dat .kpx bestanden misschien verwant zijn aan .pcx bestanden. .pcx is een oude extensie voor afbeeldingen. Zelf heb ik ook nog oude cd's met pcx bestanden. De app Foto's van Windows 10 kan .pcx bestanden niet openen, maar er bestaan diverse programma's die dat wél kunnen, waaronder IrfanView en XnView. Ik wijzigde de extensie van kpx naar pcx en IrfanVie
 11. Ik zie het. VLC media player kan alle mp4 bestanden goed afspelen, maar in de Verkenner wordt van een aantal mp4 bestanden geen miniatuur getoond, maar enkel het pictogram van VLC. Ik heb op dit moment geen andere suggesties,maar zal er over na blijven denken. Hopelijk heeft een ander forumlid wel de juiste oplossing voor jou.
 12. Ik heb je pdf bestand bekeken. Zo te zien heb jij nu de app Films en tv ingesteld als standaard programma om video’s mee af te spelen. Klik op Start > Instellingen > Apps Klik in de linker kolom op Standaard-apps In het rechter paneel klik je op Films en tv. Er verschijnt dan een lijstje met programma’s. Kies in die lijst VLC media player. Start daarna de computer opnieuw op. Controleer daarna of je dan wel een miniatuurweergave van elke video te zien krijgt.
 13. porrelaar

  VCRUNTIME 140

  Zo, dat heb je snel voor elkaar! 👍 Prettig weekend.
 14. porrelaar

  VCRUNTIME 140

  Klik op de volgende link: https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/vcruntime140dll/8fe4965d-2013-49cb-816e-17cc2bb0c077 Volg daar de instructies van DaveM121. Helpt dat?
 15. Graag gedaan. Een lid van het PCH team zal dit topic sluiten.
 16. porrelaar

  Sandbox

  Lees eerst wat meer over deze app en bepaal daarna pas of je hem wil gaan gebruiken: https://www.kliksafe.nl/blogs/mediaopvoeding/wombo/ De app download je via Google Play, als je een android smartphone of tablet hebt, of via de app store van Apple, als jij een iPhone of iPad hebt. Er bestaat dus geen wombo app voor Windows. De links naar deze app in de App Store (van Apple) of Google Play vind je op de website van Wombo: https://www.wombo.ai
 17. Er zijn verschillende manieren om het touchpad uit te schakelen. Lees er hier meer over: https://support.lenovo.com/by/nl/solutions/ht075599 Hopelijk kom je daar verder mee.
 18. Bij mij werkt het wel weer normaal. Wat krijg jij te zien wanneer je op deze link klikt: https://www.pc-helpforum.be/forum/153-windows-10/ Ik zie dan bovenaan Archief Windows 10. Daaronder eerst een aantal gepinde topics. En daar weer onder de actuele topics. De meest recente reactie (2 uur geleden) is van kweezie wabbit in het topic Hoog contrast is automatisch ingeschakeld bij opstarten laptop
 19. Goed gevonden, die disassembly guide! 👍 Voor de meelezers: hoe lastig het is om het toetsenbord los te maken van de front cover wordt hier uitgelegd: https://www.insidemylaptop.com/replacing-only-keyboard-without-full-top-case/ Het kan dus wel, maar het is een heel gedoe, en je moet durf en handigheid hebben om dit aan te pakken. Ik weet niet of ik het zelf zou durven.
 20. Als je vriendin haar laptop alleen maar thuis gebruikt, dan laat je het interne toetsenbord niet aangesloten en gebruik je alleen het externe USB toetsenbord. Dat bespaart jou veel tijd en kosten.
 21. Bij ReplaceDirect koop je toetsenbord en front cover als een geheel. Op ebay lijkt het enkel het toetsenbord te zijn. Dan moet je eerst uitzoeken of jij het toetsenbord kunt losmaken van de front cover.
 22. Inderdaad knap duur bij ReplaceDirect. De link die jij zelf gaf naar ReplaceDirect toont 4 toetsenborden, waarvan een met backlit: https://www.replacedirect.nl/product/p0626968/hp-laptop-toetsenbord-azerty-be-top-cover-backlit.html?subid=101033&prrel=36124079. En die is volgens de beschrijving geschikt voor de HP Envy 15-ae113nb. Het is een Azerty BE toetsenbord.
 23. Ik vrees dat je toch het toetsenbord zult moeten vervangen... Ik zie op de eerste foto dat het een HP Envy laptop is, maar daar bestaan erg veel verschillende types van. Om welk type HP Envy gaat het precies? Als je dat weet dan zoek je met Google naar: replace keyboard hp envy [juiste type] Er staan veel demontagefilmpjes op YouTube.
 24. Het PC Helpforum heeft vandaag de mijlpaal van 40.000 leden bereikt. Gefeliciteerd! Karel kan zijn historieklijstje weer bijwerken. Dat lijstje staat hier: https://www.pc-helpforum.be/topic/69096-bijzondere-momenten/?do=findComment&comment=582650 Van 30.000 leden naar 40.000 leden duurde bijna 9 jaar.
 25. Het lijkt alweer gerepareerd. Misschien is Karel aan het sleutelen aan de website? Zo was onderstaand topic een paar minuten geleden gearchiveerd, maar nu kan er weer in dat topic gereageerd worden:
×
×
 • Nieuwe aanmaken...