Ga naar inhoud

Windows 7: opstartproblemen met bureaublad


xFrederique
 Delen

Aanbevolen berichten

Beste,

 

Ik ben nieuw op dit forum dus excuseer mij als ik iets verkeerd doe. Ik heb al een geruime week opstartproblemen met windows 7, uit het niets. De computer start gewoon op zoals normaal, ik moet mij inloggen en krijg vervolgens het 'welkomscherm'. Hierna zou normaliter het bureaublad starten maar het scherm blijft zwart met alleen de cursor die ik kan bewegen. Ik heb al geprobeerd in veilige modus op te starten en ook in veilige modus met promptopdracht, maar beiden werken niet (blijven hangen of krijg weer precies dezelfde procedure als wanneer ik mijn laptop normaal opstart).

 

ik heb vervolgens geprobeerd Ubuntu vanaf een DVD op te starten. Hij start gewoon normaal op, ik moet selecteren welke taal en of ik Ubuntu wil installeren of uitproberen vanaf de DVD. ik kies de laatste optie. Vervolgens begint hij met opstarten, er volgt een zwart scherm en dan doet hij niks meer, ook geen bureaublad. Ik heb de Ubuntu DVD op andere computers geprobeerd en daar komt na een aantal seconden zwart scherm gewoon het Ubuntu bureaublad.

 

Dus zelfs in een ander OS start mijn computer het bureaublad niet op, hij blijft daar gewoon hangen.

 

ik was er eerst van overtuigd dat het aan windows lag, een softwarematig probleem, maar aangezien hij ook Ubuntu niet fatsoenlijk start begin ik toch te twijfelen of het niet misschien aan de hardware ligt. ik heb een aantal dagen geleden per ongeluk mijn laptop wat hard dichtgeklapt (het scherm is verder nog prima in orde).

bijgevoegd zit een afbeelding van hoe mijn scherm eruit ziet na het welkomstscherm

 

Enig idee wat misschien het probleem zou kunnen zijn en hoe dit op te lossen?

 

groetjes,

Frederique

post-28407-0-21469000-1418508853_thumb.j

Link naar reactie
Delen op andere sites


Heb je geen beeldscherm ter beschikking?Sluit deze eens aan op laptop.Herken je probleem wel,ook eens mee gemaakt,maar meestal heb je dan één melding in het scherm,zeker als je HDD overleden is,wat zou kunnen door hard dicht te klappen!Maar je scherm kan ook kapot zijn hoor!

mvg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste fcbbrugge

 

bedankt voor uw reactie. Ik ben er vrij zeker van dat het scherm niet kapot is aangezien mijn PC wel gewoon normaal opstart (inlogscherm, welkomstscherm etc.) maar het bureaublad dus gewoon niet opkomt. Het was ook nogal stom dat ik em zo hard dichtklapte.. dus u denkt dat het aan de HDD ligt?

 

ik heb mijn laptop al eens aangesloten op een ander scherm met HDMI maar krijg op dat scherm precies hetzelfde te zien (zwart scherm met cursor)

 

Ik heb deze week ook al eens een computerhulplijn gebeld die vertelden mij dat het misschien een registerfout is. (zij zouden mij deze week een CD sturen met een toolkit erop, maar dit duurt inmiddels al ruim anderhalve week, dus dan ga ik op zoek naar andere hulp)

Link naar reactie
Delen op andere sites


 

ik heb mijn laptop al eens aangesloten op een ander scherm met HDMI maar krijg op dat scherm precies hetzelfde te zien (zwart scherm met cursor)

Bedoel je klein streepje links boven aan in scherm?

mvg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Probeer eens in veilige modus op te starten, door op F8 te tokkelen...dan laatste bekende juiste configuratie ...krijg je ander melding als je foto met pijltje...neem dan nog eens foto.

mvg

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hoe selecteer ik systeemherstel als ik niet in de veilige modus kom?

m.v.g.

Ja sorry hoor,maar dacht je wel in veilige modus was geraakt door je nieuwe foto!Echt bij indrukken van opstartknop tokkelen en blijven tokkelen zo snel je kunt..

mvg

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...