Ga naar inhoud

problemen met windows update


Maggy

Aanbevolen berichten

Deze laptop met Windows 7 64bits stamt van oktober 2009. Voor ons gebruik is hij nog ruimschoots snel genoeg, zelfs met 4Mb/s Wifi. Alleen heeft Internet Explorer er vanaf het begin nooit goed op gedraaid, ondanks diverse updates, eraf gooien, opnieuw installeren. Maar dat is van minder belang, een heel enkel programma mekkert er wel's over, bv bij een setup. We gebruiken zelf Chrome en Pale Moon browsers. En vanaf het begin was het al zo, dat zelfs als de computer bedraad aan het modem hing Windows Update erg traag was. Daarom hebben we deze ingesteld op handmatig. Als het icoontje op de taakbalk verschijnt, doen we de aangeboden updates zsm tijdens etenspauze, 's avonds of tijdens het boodschappen doen. Anders krijgen we om de haverklap in voorgrondprogramma's "reageert niet". Maar op deze wijze werkte het tot gisteren prima. Tot op heden zijn we op deze puter geen updates tegengekomen die problemen opleverden, dus er zijn geen verborgen niet uitgevoerde updates. Gisteren heeft hij nog 7 updates gedaan, gereboot, icoontje was weg uit takbalk. Vanochtend kwam het terug, met 2 updates, een belangrijke en een optionele. Maar er is niks te selecteren!?

post-29171-0-11010900-1421511704_thumb.j
post-29171-0-48648900-1421511703_thumb.j

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ga naar configuratiescherm / systeembeheer / Services

Onderaan ziet je Windows update en met de rechtermuisknop op stoppen klikken.

 

Ga naar C:\Windows\SoftwareDistribution\DataStore en maar het daar leeg

C:\Windows\SoftwareDistribution\Download ook leeg maken.

 

Bij service Windows update met de rechtermuisknop op starten klikken.

 

Nu zal er opnieuw update komen en hopelijk is dat in orde.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de reacties De downloadmap is nu leeg, de datastor bevat 1 gigantisch bestand dat zich zelfs door de utility Unlocker niet laat verwijderen, blijft zeggen dat svchost.dll dit bestand geopend heeft en niet afgesloten kan worden. In dit soort gevallen vraagt Unlocker dan meestal of het bestand bij de volgende boot gewist moet worden, maar ook dat lukt nu niet. Er staan nu twee update iconen naast elkaar in de taskbar en mijn taal/toetsenbord icoon is wit geworden van schrik.

post-29171-0-54464100-1421579166.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.