Ga naar inhoud

Google voor het blok, vergeetrecht moet wereldwijd


Aanbevolen berichten

Binnen twee weken moet Google privacyschendende links wereldwijd verwijderen, niet alleen op zijn Europese domeinen. De zoekgigant weigert echter, gesteund door Amerikaanse critici.

 

Het conflict tussen Google en privacywaakhonden over het vergeetrecht (of beter, het linkverwijderrecht) wordt op de spits gedreven. Na maanden soebatten heeft de Franse toezichthouder CNIL er genoeg van en stelt Google een ultimatum. Binnen twee weken moet de zoekmachine links die "onjuist, onvolledig, verouderd, bovenmatig of niet relevant" zijn van al zijn domeinen verwijderen.

 

Tot nog toe doet Google dit alleen op Europese domeinen, maar bijvoorbeeld niet op .com. Het leidt Europese gebruikers automatisch naar de landdomeinen en .com is Amerikaans, dus nee, daar gaan we het Europese vonnis niet uitvoeren, is het standpunt.

 

Maar de waakhonden constateren dat op deze manier het vergeetrecht een zeef is, Google ondermijnt zo dit fundamentele recht, met als gevolg ook nog eens een grotere kans op het Streisand-effect.

 

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

 

Bron: computerworld.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.