Ga naar inhoud

Next-gen firewalls: nuttig of quatsch?


Aanbevolen berichten

Verschillende leveranciers propageren sinds enige jaren het gebruik van 'next-gen firewalls'. Maar wat zijn dat precies en waarom is de ene technologie beter dan de andere?

 

De komst van internet begin jaren 90 luidde ook het ontstaan van firewalls in. Om buitenstaanders niet zomaar toegang tot het eigen netwerk en de bedrijfscomputers te geven, namen hard- en softwarematige firewalls de rol van poortwachter op zich. En dat is lange tijd goed gegaan.

 

Niet verwonderlijk is door het evolueren van technologie ook de wereld van security afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Grootschalige bedrijfshacks zijn aan de orde van de dag, wat maakt dat de risico's groter dan ooit tevoren lijken. Maar wat maakt nu precies dat oude, beproefde defensietactieken niet meer werken en als organisaties zich beter moeten wapenen, wat hebben ze dan nodig?

 

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

 

Bron: cio.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.