Ga naar inhoud

Privacycommissie daagt Facebook voor de rechtbank


Aanbevolen berichten

De Belgische Privacycommissie daagt Facebook voor de rechtbank. De commissie vindt het volgen van niet-leden door Facebook zo flagrant dat de sociale netwerksite er meteen mee moet stoppen. De zaak start donderdag in kortgeding voor de burgerlijke rechtbank van eerste aanleg in Brussel.

 

Uit een onderzoek dat de Belgische Privacycommissie liet uitvoeren door iMinds, VUB en KULeuven bleek twee maanden geleden dat Facebook een loopje neemt met de Europese en Belgische privacywetgeving. "Met name de manier waarop de sociale netwerksite leden maar ook niet-leden heimelijk traceert en gegevens ervan verwerkt, is flagrant.

 

Zelfs mensen die uitdrukkelijk aangeven dat ze niet gevolgd willen worden, worden toch gevolgd", zo stelt Willem Debeuckelaere, voorzitter van de Belgische Privacycommissie. "Facebook slaat op welke websites surfers bezoeken zonder dat die dat weten en treedt zo de privacywetgeving met de voeten."

 

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

 

Bron: demorgen.be

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.