Ga naar inhoud

Nieuw lek ontdekt in Flash


Aanbevolen berichten

Abobe Flash begint meer en meer op gatenkaas te lijken, nadat een nieuw lek aan het licht is gekomen.

 

Een nieuwe zero-day kwetsbaarheid van Flash is aan het licht gekomen. Deze kwetsbaarheid is al de tweede die ontdekt wordt uit de data van Hacking Team, welke online werd gezet nadat het bedrijf werd gehackt. “Het succesvol uitbuiten van deze kwetsbaarheid zou een crash kunnen veroorzaken en potentieel een hacker in staat stellen je systeem over te nemen,” schrijft Adobe. Volgens hen zijn de huidige versies van Windows, OS X en Linux allemaal kwetsbaar voor het probleem. Het bedrijf belooft deze week een patch uit te brengen om het gat te dichten.

 

Woensdag bracht Adobe nog een patch uit voor een ander lek dat aan het licht kwam nadat Hacking Team werd gehackt. Cybercriminelen waren er snel bij om dit lek te misbruiken tussen de tijd dat het lek aan het licht kwam en de tijd dat Adobe een patch uitbracht. Hetzelfde zal hoogstwaarschijnlijk gebeuren met deze kwetsbaarheid. Adobe doet er daarom goed aan zo snel mogelijk een nieuwe patch uit te brengen.

 

Bron: zdnet.be

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.