Ga naar inhoud

controle op dubbel in bepaalde kolom


walm

Aanbevolen berichten

  • 2 weken later...

Je kan op meerdere manieren dubbels ontdekken of weghalen. Bijvoorbeeld met de ingebouwde functionaliteit 'Duplicaten verwijderen' van Excel (vanaf 2007).

 

De oplossing van Bucky met voorwaardelijke opmaak is in jouw geval de meest handige, gezien je enkel een visuele waarschuwing wil. Als je wil weten hoe dat exact werkt, kan je altijd eens kijken naar: Dubbele waarden zoeken met ‘voorwaardelijke opmaak’.

 

Wat je ook kan doen is de dubbele waarden opsporen aan de hand van formules: Dubbele waarden zoeken met AANTAL.ALS() en ALS()

 

Ook nog mogelijk: VBA. Als je echt een waarschuwing wil kan je bijvoorbeeld programmeren dat er een pop-up verschijnt wanneer er een dubbele waarde wordt toegevoegd aan je lijst. Dat vergt natuurlijk wel wat werk, en is ook niet handig als je de waarden in reeksen toevoegt (mogelijk héél veel pop-ups na elkaar = storend).

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.