Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


Log in om dit te volgen  
Asus

Een opstartbare (bootable) USB-stick maken met Rufus.

Aanbevolen berichten

Nadat je Rufus hebt gedownload plaats je het programma op je bureaublad.

 

Dubbelklik op het icoontje van Rufus ... het venster van het gebruikersaccountbeheer opent nu, klik op Ja om Rufus te starten.

 

55b2233deea6a-rufus0.jpg

 

Rufus herkent alle ingeplugde USB-sticks automatisch ... wanneer er meerdere USB-sticks zijn ingeplugd dien je je ervan te vergewissen dat je nu de juiste USB-stick selecteert.

 

55b223c53bc60-rufus1.jpg

  1. Selecteer ISO Image in het menu dat je opent door op het driehoekje te klikken.
  2. Klik op het icoontje dat rechts van het menu staat en navigeer naar de locatie waar jij je ISO hebt opgeslagen, meestal is dit in de map Downloads ... selecteer daar de ISO en klik op Openen.

55b229d13d63b-rufus6.jpg

 

Klik vervolgens op Start waarna de onderstaande waarschuwing verschijnt, je mag hier op OK klikken.

 

55b2249309714-rufus3.jpg

 

Check nog eens extra of je de juiste USB-stick hebt geselecteerd, want alle data die op de USB-stick aanwezig is gaat verloren bij het aanmaken van je opstartbare stick ... na deze check klik je op OK om met het aanmaken van de stick te starten.

 

De USB-stick wordt nu geformatteerd, de gekozen partitie-indeling en het gekozen bestandssysteem worden aangemaakt en de ISO bestanden worden naar je USB-stick gekopieerd.

 

55b226261c449-rufus4.jpg

 

Wanneer je opstartbare stick succesvol werd aangemaakt klik je op Sluiten om het programma te verlaten en nu kan je, mits de opstartvolgorde in je BIOS correct is ingesteld, opstarten vanop je USB-stick.

 

55b226cd1b79f-rufus5.png

 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Log in om dit te volgen  

Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...