Ga naar inhoud

Nieuw soort malware maakt bedrijfsspionage makkelijk(er)


Aanbevolen berichten

Israelische onderzoekers vonden een nieuwe manier uit om data te vergaren door computers om te toveren in antennes. Verzamelen gebeurt met een oude telefoon.

 

De manier waarop de onderzoekers te werk gaan is niet geheel nieuw. Ze bestond al een tijdje, maar om het lek te kunnen uitbuiten, moesten er modificaties worden uitgevoerd op de computer in kwestie. Via de aangepaste methode hebben ze enkel een minuscuul programma nodig dat op het doelwit wordt geïnstalleerd via verwijderbare geheugenopslag zoals een USB-stick of een externe harde schijf. Aan de hardware moeten ze zelfs niet meer prutsen.

 

Het programma is een worm dat zo weinig van het werkgeheugen vraagt, dat het zeer moeilijk op te merken zou zijn. Bovendien hoeft een computer niet eens verbonden te zijn met het internet. De worm tovert de computer immers om in een antenne, waarvan het signaal kan worden opgepikt door een oude gsm. De radiogolven worden gegenereerd op GSM, UMTS en LTE frequencies die tot op 5 meter te ontvangen zijn door een Motorola C123.

 

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

 

Bron: zdnet.be

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.