Ga naar inhoud

Problemen met machtigingen


LambertMeylaerts

Aanbevolen berichten

Geachte,

Ik heb vanuit Windows 7 Professional de gratis upgrade gedaan naar Windows 10.

Na het aanmaken van een Microsoft-account voornaam.naam@outlook.com kan ik Microsoft Outlook 2010 niet meer openkrijgen. Deze werkte perfect onder Windows 7 met het e-mail adres voornaam.naam@telenet.be.

Als ik probeer een nieuw Microsoft-account aan te maken met voornaam.naam@telenet.be krijg ik de melding:

voornaam.naam@telenet.be is al een Microsoft-account. Probeer een ander e-mail adres.

Als ik Microsoft Outlook 2010 tracht te starten krijg ik de boodschap: Kan uw standaardmappen voor e-mail niet openen. De toegang tot het bestand is geweigerd. U hebt niet voldoende bevoegdheden voor het openen van het bestand C:\Users\Naam\Documents\Outlook-bestanden\voornaam.naam@telenet.be.pst.

Ik kan Microsoft Outlook 2010 wel als administrator opstarten, maar als ik dan vanuit Microsoft Word tracht een e-mail te verzenden krijg ik de boodschap: Er kan geen e-mail worden verzonden ten gevolge van een MAPI-storing: "Toegang geweigerd".

Ik heb de procedure uitgevoerd  om de machtigingen van de pst-file aan te passen en heb mezelf "Full Control" gegeven over de Microsoft Outlook .pst-file.

Microsoft Outlook 2010 werkt weer zoals voorheen onder Windows 7. Ook Windows 10 werkte.

Ik ben echter verder gegaan en heb ook de procedure uitgevoerd "Resetting all permissions for your user account".

Na het aanvinken van "Replace all child object permission entries with inheritable permission entries from this object" in de "Advanced Security Settings"-box en het herhaaldelijk aanklikken van de knop "doorgaan" in de "Beveiligingsgegevens instellen voor:"-box blijk ik uiteindelijk geen toegang meer te krijgen tot vele Windows 10 programma's.

Het openingsscherm van "Edge" bijvoorbeeld verschijnt wel even maar verdwijnt daarna volledig.

De rechtermuisknop werkt niet meer bij het klikken op de iconen in de taakbalk.

Zowel het Windows 7 als het Windows 10 start-menu is weg en vervangen door een menu waarmee je nog wel toegang kan krijgen tot bijvoorbeeld configuratiescherm.

 

Onderstaand is de procedure uit MSOutlook.info die ik heb uitgevoerd:

Resetting all permissions for your user account

Now, theoretically speaking, your pst-file might not be the only file in your user’s storage location with the incorrect permissions. To be sure that all the files have the correct permissions again, you propagate the permissions for your user’s personal folder in the following way:

 1. Browse to C:\Users
 2. Right click your user’s folder and choose Properties.
  • In the example above, this folder is called: Robert.
 3. Select the Security tab.
 4. Verify that at least the following users or groups have “Full Control” access to this folder:
  • System
  • your user account
  • Administrators
 5. Press the Advanced button.
 6. In the bottom left corner, select the following option: Replace all child object permissions entries with inheritable permission entries from this object.
 7. Press OK.
 8. Read the warning and press Yes.
 9. Wait for permissions replacement process to complete. Depending on he amount of files you have in your user folder, this could take a few minutes.
 10. Once the process is done, you’ll be returned to the Properties dialog for your user folder. Press OK to close it.

(zie bijgevoegd bestand voor figuur)Permissions.pdf

 

Better safe than sorry; Make sure you have access to all your own files again. (click on image to enlarge)

 

Ik vermoed dat de machtigingen voor een aantal Windows 10-files hierdoor herzet zijn waardoor de programma’s niet meer werken.

Is het mogelijk om op een simpele manier de machtigingen te “resetten” tot de toestand vóór de procedure zodat Windows 10 opnieuw correct werkt?

Hoogachtend,

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi LambertMeylaerts,

welkom op PC-Helpforum.be. ;)

 

Het valt op dat je je vraag op meerdere fora post, lees er even onze forumregels op na om te weten waarom we op PCH geen voorstander van zijn van het gelijktijdig posten vragen op meerdere fora.

Het is uiteraard onze grootste bezorgdheid dat jij zo snel mogelijk tot een oplossing komt, daarom gaat dit topic "on hold" zodat jij je ten volle kan concentreren op de vragen / tips op het andere forum..

 

Succes !

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.