Ga naar inhoud

Sreamingproblemen van laptop Windows 7 home naar Philips TV


gakouzie

Aanbevolen berichten

Ik heb destijds een Smart TV PHILIPS type 46PFL9705/12 gekocht LCD TV XXL.  Ik had en heb Windows7 home 64bit op mijn laptop en met de bijgevoegde CD van Philips (WI-FI mediacontact) had ik een perfecte streaming op mijn TV.

Ik heb een upgrade gedaan naar windows 10 en mijn streaming was afgelopen. Ik heb contact genomen met de cliëntenservice van Philips. Hier deelden ze mij mee dat er geen update voorzien is en ook niet meer zal voorzien worden.

Ik ben teruggekeerd naar windows7 home maar de CD codes zijn verlopen en ik heb nogsteeds géén streaming naar TV.

Bij Philips verwezen ze mij om het probleem mogelijk op te lossenij naar diverse programma's waaronder Windows Media player 11 of hoger, Universele Mediaserver en naar PS3mediaserver.

Ze deelden mij mee dat de programma's ondersteuning moeten hebben van DLNA,en UPnP

en ze vermeldden Transcoding aanbevolen bij gebruik van een hoogwaardige PC.

Ik heb de verschillende proramma's gedownload maar heb er verder geen kaas van gegeten.

Tot op heden géén streaming meer hetgeen ik zeer jammer vind gezien de kostprijs en de mogelijkheden van de TV en het gemak van projectie (film enz...)

Wie kan mij dit probleem oplossen ik zal hem eeuwig dankbaar zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Windows Media player 11, Universele Mediaserver en PS3mediaserver doen precies hetzelfde, namelijk de pc omvormen tot een DLNA-server.
Aangezien het vroeger gewerkt heeft met WMP11 hebben die andere programma's geen zin. Waarschijnlijk heeft het te maken met ontregelde instellingen.
Doe eens het volgende:

- Open WMP en klik bovenaan op streamen. Vinkje zetten bij: Apparaten automatisch toestaan mijn media af te spelen

- Klik dan op organiseren / bibliotheken beheren / b.v. video: kijk of de gewenste mappen hier instaan anders toevoegen.

- Ga naar verkenner en zoek deze mappen op de harde schijf. Op alle mappen rechtsklikken en delen / met thuisgroep
 

Als dit alles niet werkt laat Microsoft de WMP eens fixen en herhaal bovenstaande stappen.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het heeft gewerkt toen ik de CDROM van Philips geÏnstalleerd had op de laptop met de nodige drivers om te communiceren met de TV. Dat kan ik nu niet meer gezien de code verlopen is en er geen upgrade of update meer komt.

Maar ik ga proberen wat je me voorstelt en laat iets weten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

- Ken VLC maar staat niet op mijn PC.

- Begrijp niet dat je WMP11 hebt. Staat Windows Update op automatisch? Dan zou je al lang WMP12 moeten hebben.

- Ga eens naar https://support2.microsoft.com/fixit/nl-be en dan naar WMP. Men kan er 5 controles laten "uitvoeren". Gewoon klikken en volgen.

Uw systeem heeft vroeger gewerkt. WMP is 11 terwijl het 12 zou moeten zijn en daarbij werkt het nu niet meer. Dus er is iets fout gegaan bij het terug zetten van W7, dit moet eerst opgelost worden. Willekeurig wat programma's installeren lijkt mij niet het beste idee, temeer dat WMP echt een integraal onderdeel is van W7.

- Men kan ook WMP12 installeren, eventueel na verwijderen van 11 of er zijn andere oplossingen. Ik weet wel hoe het moet voor mijzelf maar ik wil andermans pc niet in de soep laten draaien. Als het fixen niet helpt moet misschien één van de specialisten overnemen om uw systeem in orde te brengen.

-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.