Ga naar inhoud

7x gelekte informatie, verdwaald in de cloud


Asus

Aanbevolen berichten

Meteen toegang tot je eigen informatie is een groot pluspunt voor productiviteit en gemak. Maar pas op voor de risico's. Want Google indexeert duizenden back-up schijven.

 

Elke dag maken miljoenen mensen over de hele wereld een back-up van hun bestanden. Deze back-ups zijn bedoeld als maatregel om bestanden veilig te stellen. Maar dat is niet altijd helemaal het geval.

 

Het is zelfs zo dat, afhankelijk van hoe je apparaat geconfigureerd is, je back-ups online beschikbaar zijn voor iedereen die weet waar hij of zij naar op zoek is. Deze voorbeelden illustreren hoe gevoelige informatie, die mensen bewaren op een back-up schijf, later door Google geïndexeerd zijn.

 

Jammer genoeg zijn de meeste mensen zich er niet van bewust dat zijn of haar gegevens voor het publiek beschikbaar zijn en dat zij daardoor slachtoffer kunnen worden van identiteitsdiefstal of -fraude.

 

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

 

Bron: computerworld.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.