Ga naar inhoud

Mijd deze achterbuurten van het internet !


Aanbevolen berichten

Opvallend: bij deze 10 top-level domeinen zijn 95+ procent van de sites gevaarlijk voor gebruikers.

 

Zou het niet fijn zijn als alle spam- en malwaresites gegroepeerd zouden worden onder één top-level domein, bijvoorbeeld .evil? Zo kun je ze eenvoudig vermijden.

 

Uit een studie van Blue Coat blijkt dit bijna waarheid te zijn. Zij constateerden dat er 10 tld's zijn waar minstens 95 procent van de sites die eronder hangen gevaarlijk zijn voor bezoekers. De ergste achterbuurten zijn .zip en .review: 100 procent van de sites met deze extensie is niet helemaal te vertrouwen.

 

Securityleverancier Blue Coat analyseerde tientallen miljoenen sites die door 75 miljoen gebruikers van zijn producten bezocht worden. Om zijn klanten te beschermen, houdt Blue Coat een database bij waarin het van websites bijhoudt in hoeverre er sprake is van legitieme content, malware, spam, scams, phishing of ander verdacht gedrag.

 

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

 

Bron: computerworld.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.