Ga naar inhoud

Politie: ‘Pas op voor oplichting via Windows 10’


Aanbevolen berichten

De federale politie waarschuwt voor oplichters die via een zogenaamde update van Windows 10 uw computer proberen hacken.

 

Na de lancering van Windows 10 deze zomer hebben de oplichters een mail verspreid waarin gevraagd wordt om te updaten naar Windows 10 met behulp van een programma in bijlage.

Als u dat bestand aanklikt, wordt een programma geïnstalleerd waarmee alle bestanden op uw computer worden versleuteld. Op uw bureaublad verschijnt vervolgens een waarschuwing met een timer. Er wordt u gemeld dat al uw gegevens verloren zullen gaan als u niet betaalt binnen 96 uur.

 

Sinds augustus klopt het ene na het andere slachtoffer bij de politie aan, dus roepen ze iedereen nog eens op om voorzichtig te zijn.

 

Zo kan u de mail herkennen:

 

Hij wordt verstuurd vanaf het adres ‘update@microsoft.com’. Het klinkt echt, maar er blijkt een IP-adres uit Thailand achter schuil te gaan.

 

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

 

Bron: nieuwsblad.be

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.