Ga naar inhoud

AVG verkoopt browsegeschiedenis door aan adverteerders


Asus

Aanbevolen berichten

Antivirusbedrijf AVG heeft haar gebruiksvoorwaarden gewijzigd. Hierin staat nu dat het bedrijf browsegeschiedenis mag doorverkopen aan adverteerders. Via een menuoptie kun je deze dataverzameling echter uitschakelen.

In de nieuwe voorwaarden die afgelopen dinsdag zijn gewijzigd, staat dat AVG de gegevens doorverkoopt aan adverteerders, maar het zou dan alleen om geanonimiseerde gegevens gaan. Ook al zijn deze gegevens anoniem, de software verzamelt wel gegevens als locatie, programma's die op het systeem geïnstalleerd zijn, de gebruikte verbinding en met welke provider er verbinding wordt gemaakt.

 

Tegen de site Wired vertelt AVG dat het al langer gegevens doorverkoopt, maar dat het bedrijf dit nu duidelijker heeft verwoord in haar voorwaarden. Gebruikers die niet willen dat de gegevens worden verzameld en verkocht, kunnen dit aangeven in de instellingen van de virusscanner, via een opt-out.

 

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

 

Bron: pcmweb.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Anti-virusbedrijf AVG: "we gaan geen persoonlijke data verkopen"

 

De afgelopen dagen kreeg het Tsjechische anti-virusbedrijf AVG vanwege het nieuwe privacybeleid een storm van kritiek te verduren. In het privacybeleid, dat op 15 oktober ingaat, zegt AVG dat het niet-persoonlijke data verzamelt om de gratis producten kosteloos aan te blijven bieden.

Het gaat dan om surf- en zoekgeschiedenis, waaronder metadata. Ook worden de gebruikte internetprovider of mobiele netwerkprovider opgeslagen, alsmede informatie over andere software die gebruikers op hun computer of apparaat hebben geïnstalleerd. Het privacybeleid stelt dat AVG de niet-persoonlijke data met derde partijen mag delen en verzamelde of anonieme informatie mag publiceren. Vanwege alle ophef heeft AVG nu een verklaring gepubliceerd. Daarin laat het weten dat de meeste softwareprogramma's en websites gebruiksgegevens verzamelen. Op deze manier kunnen de producten worden verbeterd en nieuwe producten worden ontwikkeld.

AVG zegt dat consumenten zelf kunnen bepalen of ze aan het geanonimiseerde dataverzamelingsprogramma gaan meedoen. De optie die ervoor zorgt dat gebruiksgegevens worden verzameld wordt aan de gratis consumentenproducten van het bedrijf toegevoegd. "En we kunnen bevestigen dat er geen data worden gedeeld totdat onze klanten deze keuze hebben kunnen maken", aldus de virusbestrijder. Daarbij laat het anti-virusbedrijf weten dat het geen persoonlijke identificeerbare data gaat verkopen en dat op dit moment ook niet doet.
 

 

bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.