Ga naar inhoud

Gratis virusscanner evenaart betaalde oplossing bij echte test


Dasle

Aanbevolen berichten

Als het om de detectie van malware gaat is een betaalde oplossing niet altijd beter dan een gratis virusscanner, zo blijkt uit een test van het Oostenrijkse testlab AV-Comparatives.

Tijdens de test werden 21 anti-virusprogramma's en internet security suites op verschillende onderdelen met elkaar vergeleken.

Veel tests met anti-virusprogramma's worden in een lab gehouden, waarbij de producten grote hoeveelheden verzamelde malware-exemplaren moeten herkennen.

Volgens AV-Comparatives komt dit niet overeen met de werkelijkheid. Daarom organiseert het lab elke maand een "real-world protection test", waarbij anti-virusprogramma's met echte besmette links op internet worden getest.

 

Lees verder.

 

 

Bron: security.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ruim helft Belgen gebruikt gratis beveiligingssoftware

 

Ruim de helft van de Belgen (54%) gebruikt gratis beveiligingssoftware om de computer tegen malware te beschermen. Dat blijkt uit onderzoek onder meer dan 1.000 Belgische internetgebruikers door de Universiteit Gent. Om zichzelf te beveiligen tegen internetdreigingen is de meest genomen maatregel het installeren van gratis software. 54% van de respondenten geeft aan dit te doen.

Op de tweede plaats komt het vermijden of stoppen van specifieke internetactiviteiten (50%). Op de derde plaats volgt het aanpassen van instellingen (47%). Slechts 21% van de respondenten geeft aan dat ze hun internetgebruik in totaliteit gaan verminderen als beschermingsmaatregel. De wetenschappers gingen ook na met welke vormen van cybercrime de respondenten al in aanraking zijn gekomen. Daarbij kregen ze zes vormen van cybercrime voorgelegd.

De respondenten geven aan dat zijzelf of iemand uit hun omgeving slachtoffer is geweest van virussen (40%), monitoring door private bedrijven (39%), monitoring door de overheid (25%), ongewenste inhoud en/of gedrag (18%), hacking en identiteitsdiefstal (11%) en scams (9%). Bij de categorieën monitoring, zowel door de overheid als door private bedrijven, zijn er in vergelijking met de andere categorieën opvallend meer mensen die aangeven dat ze niet zeker zijn of ze effectief slachtoffer zijn geweest of niet.

Doelgroepen

Op basis van hoe de respondenten internet gebruiken, genomen beveiligingsmaatregelen en hoe ze hun eigen veiligheid op internet beschouwen stelden de wetenschappers vier profielen samen. Het gaat om de bewuste internetgebruiker, de gebruiker met te veel vertrouwen in het internet, de onervaren internetgebruiker en de onbekommerde internetgebruiker. Campagnes voor veilig internetgebruik moeten zich volgens de onderzoekers richten op de groep met te veel vertrouwen in het internet de onervaren internetgebruikers. Dit zijn volgens de onderzoekers de meest kwetsbare groepen, omdat ze relatief weinig kennis over het internet en online risico’s hebben.

 

bron: security.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.