Ga naar inhoud

Review: SteelSeries Qck muismat


superjona

Aanbevolen berichten

Gaming randapparatuur voor pc is te verkrijgen in allerlei soorten en maten, en wordt de aandacht verdeeld onder een goed gaming toetsenbord en natuurlijk ook een aangepaste muis. De muismat wordt echter vaak onterecht over het hoofd gezien - een goede muismat kan absoluut een groot verschil betekenen voor de prestaties van je muis. De SteelSeries Qck is een muismat die al heel wat jaren meegaat en nog steeds als zoete broodjes over de toonbank vliegen. Wat maakt de SteelSeries Qck zo speciaal? Je leest het in onze review.

 

25789212475_40198b0aa4_b.jpg

 

Inleiding

 

De ene muismat is de andere niet – je zou weleens kunnen denken dat je eender welke muismat kan gebruiken voor een computermuis, maar sommige muismatten bieden een beduidend betere nauwkeurigheid dan anderen. Ook is het belangrijk dat een muismat duurzaam is, voorzien is van een anti-slip laag en tegelijk glad is om gemakkelijk over te ‘muizen’. De Qck is de belangrijkste muismat in het assortiment van SteelSeries en is dan ook verkrijgbaar in hoop verschillende formaten en varianten. Wij testten het normale exemplaar.

 

25158713354_aeae22514a_b.jpg

 

Vaak worden muismatten voorzien van een schreeuwerige opdruk of een opvallend uiterlijk maar bij de Qck is dat zeker niet het geval. Net zoals de meeste andere producten van het merk houdt de Qck het simpel en erg stijlvol. Linksonder vinden we het (best mooie) SteelSeries logo terug en de rest van de muismat is in het zwart uitgevoerd.

 

Gebruik

 

25668207202_8444271bf8_b.jpg

 

Je kan de SteelSeries Qck prima gebruiken met zowel optische muizen (meer geschikt voor een lage sensiviteit) maar ook muizen met een lasersensor en hoge dpi-waarden glijden prima weg op de Qck. Het product is uit een erg fijne stof vervaardigd en voelt helemaal zacht aan, je kan er ook aangenaam je pols op laten rusten. De muismat behoudt z’n koelte en wordt na intensief gebruik ook niet warm of vochtig.

 

25763109566_cf6f047cf1_b.jpg

 

Wat betreft afmetingen meet de normale SteelSeries Qck 320 op 270 millimeter. De dikte bedraagt 2 millimeter, wat erg dun is voor een muismat. Toch slaagt SteelSeries erin om de muismat van een uitstekende anti-slip laag te voorzien. De muismat levert goede prestaties op, zowel bij optische als lasermuizen.

 

Eindwoord SteelSeries Qck review

 

25694109351_04e7d21229_b.jpg

 

Wat betreft de prijs-kwaliteitverhouding zit alles goed met de Qck: je kan de muismat in webshops en winkels vinden voor iets meer dan een tientje en daarvoor krijg je een simpele, maar uitstekende muismat voor terug. De SteelSeries Qck blaast ons niet omver maar scoort wél erg goed en ook het prijskaartje is erg democratisch. Goed voor een Silver Award.

 

25717953381_7da8d1fc60.jpg

 

Silver Award

 

SteelSeries Qck | Gaming Surfaces

 

Deze review werd ook gepubliceerd op GameTech7.net,

een frisse site voor alles over de nieuwste games, gadgets en technologie

in samenwerking met PC-Helpforum.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.