Ga naar inhoud

Lawaai!


abcde_555

Aanbevolen berichten

Dag iedereen,

 

Om te beginnen alvast mijn excuses indien deze post ergens anders beter zou thuishoren...

 

 

Anyway,

 

Zoals de titel al doet vermoeden heb ik ontzettend last van een lawaaierige computer (vroeger nooit last van gehad, zelf tijdens gamen zeer stil!) ... dit heeft hij ondertussen al een hele tijd vandaar dat ik hem enkele dagen geleden binnen gebracht heb voor onderhoud. Wat bleek... voeding kapot, deze laten vervangen uiteraard en er vanuit gaande dat het lawaai meteen ook zou ophouden (als dat al met elkaar te maken zou kunnen hebben).

 

Niet dus... nog steeds maakt die ongelofelijk veel lawaai en dit bij zowel opstart als na opstart, zelfs bij gewoon internetgebruik. Als ik het goed lijk te horen, zijn het de ventilatoren die zoveel geluid maken? Al het ik absoluut geen idee waarom...

 

- ventilator draait bij gewoon gebruik rond de 800 à 900 rpm, is dit normaal?

- heeft iemand een idee waarom die zoveel geluid zou maken, en zo ja hoe los ik dit op?

 

hieronder de samenstelling van mijn pc + gemeten temperaturen bij 'gewoon' gebruik  

 

Besturingssysteem 
Windows 10 Home 64-bit
Processor 
Intel Core i5 4570 @ 3.20GHz 26 °C
Haswell 22nm Technologie
RAM
8,00GB Dual-Kanaal DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Moederbord 
ASUSTeK COMPUTER INC. Z87-A (SOCKET 1150) 28 °C
Grafisch
DELL S2209W (1920x1080@60Hz)
2047MBNVIDIA GeForce GTX 770 (MSI) 25 °C
Opslag
931GB Western Digital WDC WD10EZEX-00ZF5A0 (SATA) 29 °C
232GB Samsung SSD 840 EVO 250GB (SSD)
 
 
Alvast bedankt!
aangepast door abcde_555
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het harde lawaai is zo goed als zeker afkomstig van de ventilatoren. Deze blijven op volle snelheid draaien. Normaal regelt de BIOS het draaien van de ventilatoren. Wanneer de koeling in de systeemkast voldoende is, zorgt de BIOS dat de ventilatoren  langzamer en dus stiller gaan draaien. Ik denk dus dat er in de BIOS een instelling niet juist staat.

 

Terug gaande naar jou verhaal: je hebt je computer ter reparatie aangeboden en de voeding is vervangen. Doch nadat je de computer terug kreeg, bleef het lawaai. Ik zou in eerste instantie contact opnemen met de reparateur. Ofwel zijn ze vergeten de BIOS-instellingen te controleren ofwel er is geen juiste voeding ingezet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voeding werd gewoon vervangen, dus exact dezelfde als daarvoor die erin zit.

 

Wat de instellingen in bios betreft, heb je enig idee wat er net fout ingesteld zou kunnen staan en of ik dit zelf mss zou kunnen aanpassen?

 

 

Alvast bedankt voor reactie!!

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Soms kun je in de BIOS een instelling geven dat de fan's altijd op vol vermogen moeten draaien. Omdat je pc lawaai blijft maken, moest ik hier aan denken. In de handleiding van je moederbord zou moeten staan hoe je in de BIOS kunt geraken om dit te controleren. Maar nogmaals, ik zou even terug gaan naar degene die de voeding vervangen hebben. Dat scheelt jou zelf veel gepuzzel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is niet altijd gemakkelijk om te horen van welke ventilator het geluid vandaan komt. Het volgende truckje kan je helpen. Open de kast. Doe een handschoen aan en hou één voor één de ventilatoren heel even staande. Je zult nu snel de dader op het spoor komen.

Controleer bij deze gelegenheid alles ook eens op de aanwezigheid van stof. Aangekoekt stof kan een ventilator doen vibreren.

 

Indien het probleem echter al opgelost is dan zijn we uiteraard ook benieuwd naar wat de oorzaak van het probleem was.

Daarna mag je je onderwerp afsluiten middels een klik op "Modereer onderwerp" en kies voor Sluiten.

aangepast door droske
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.