Ga naar inhoud

Netwerk Splitsen


Cran0s

Aanbevolen berichten

Hoi allemaal,

ik zou graag mijn netwerk in 2 verdelen zodat beide delen ongehinderd internet hebben maar niet met elkaar kunnen communiceren.

 

Mijn situatie thuis: Wij wonen op de eerste 2 verdiepingen en verhuren de rest als studentenkamers. We hebben 1 telenet abonnement en op dit moment zitten we gewoon allemaal op één groot netwerk. Wat ik graag zou doen is zorgen dat privé en studenten een beetje meer gescheiden zijn zodat ik gemakkelijker bestanden kan delen enzo.

 

Ik heb al wat zitten zoeken en heel vaak wordt vlans voorgesteld. Dit lijkt mij de ideale oplossing maar geen van mijn huidige routers/switches kan dit aan en ik zou er liever geen geld aan uitgeven als dit niet strict noodzakelijk is.

 

Ik heb ook al wat gelezen over IPs in verschillende range zetten (bv 192.168.1.0 en 192.168.2.0) maar dat is me toch niet helemaal duidelijk.

 

Hardware aanwezig: 2 TP-link routers (waarvan één in access point mode gezet) en een telenet modem.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.