Ga naar inhoud

Review: Nitro Concepts E220 Evo – veel stoel voor weinig geld?


superjona

Aanbevolen berichten

De markt van de gaming chairs of de wat luxueuzere bureaustoel in het algemeen is de afgelopen jaren erg populair geworden en hoewel er een aantal merken als hun intrede hebben gedaan op de Nederlandstalige markt, komt het relatief onbekende Nitro Concepts met de E220 Evo op de proppen – een mooie stoel gemaakt uit kunstleer met een aantrekkelijk prijskaartje. Nitro Concepts kennen we trouwens als van de uiterst high-end Noblechairs, maar de E220 moet dus wat minder vijandig zijn voor je portemonnee. Maar hoe bevalt deze gaming stoel nu in de praktijk? Je leest het in onze recensie hieronder.

 

Inleiding

 

GAGC_026_1g-1.jpg

 

De Nitro Concepts E220 Evo is beschikbaar in een aantal verschillende kleurencombinaties. Je vindt de E220 stoel in zowel overheersend witte als overheersend zwarte varianten, met de kleurencombinaties wit-zwart, wit-oranje, zwart, zwart-oranje, zwart-groen, zwart-blauw en zwart-rood. Wat meteen opvalt aan deze stoelen is dat ze niet meteen op een gaming stoel lijken of een agressieve look uitstralen. De volledig witte of zwarte stoel zou zelfs zonder problemen aanschouwd kunnen worden als een normale bureaustoel.

 

3051760-poster-p-1-snapchat-editor-is-now-a-legit-media-job.jpg

 

Specificaties en ontwerp

 

Om je even een overzicht te geven van de specificaties van een E220 Evo stoel, kijken we even naar de specificatielijst van Nitro Concepts zelf. Enkele belangrijke punten: het maximale gewicht van de gebruiker bedraagt 120 kg, de stoel zelf weegt zo’n 17 kg en de stoel is ergonomisch het best ingesteld voor personen met een maximale lengte van 185 cm. Grotere gebruikers kunnen bij Nitro Concepts terecht in eveneens grotere stoelen.

 

Evo220.png

 

Het ietwat futuristisch ontwerp van de E220 Evo mag er ook best wel zijn. Wij hebben de wit-zwarte kleurencombinatie getest die er verrassend goed uitziet, maar ook de andere kleurencombinaties zijn niet erg schreeuwerig uitgewerkt en bieden een mooie, subtiele touch aan de stoel. Wat ook meteen opvalt is dat Nitro Concepts gebruik heeft gemaakt van nep/faux leer, samen met een erg zachte stof voor het zitvlak en de rugleuning. Deze combinatie ziet er niet alleen goed uit, maar zoals in je verderop in deze recensie zult lezen zit het nog eens erg comfortabel ook.

 

IMG_20160929_171803.jpg

 

Nog enkele belangrijke kenmerken: de stoel is uiteraard in de hoogte verstelbaar en is 122 tot 132 cm groot, de afmeting tussen beide armleuningen bedraagt 50,5 cm en de stoel kan ongeveer 15° achterover getild worden.

 

Uitpakken en montage

 

CUSTOM1.jpg

 

Het uitpakken en installeren van een gamingstoel kan gerust wat geduld eisen, maar Nitro Concepts heeft gelukkig wel vrij duidelijke installatie-instructies meegegeven. Op de vijfpolige voet kan je simpelweg de wieltjes vastklikken, waarna je de basis van de stoel op de voet simpelweg kunt vastklikken. Ondanks dat hier geen schroeven aan de pas komen zit de voet ontzettend stevig en is er zeker geen sprake van verschuivingen.

 

IMG_20160929_162356_1.jpg

CUSTOM3.jpg

 

Wanneer de voet gemonteerd is begint het lastige werk, waar je het zitvlak moet bevestigen aan de as. Dit gebeurt door middel van een viertal schroefjes en vereist wat precisiewerk en geduld, maar is doorgaans goed te doen. Lastiger is het bevestigen van het rugstuk aan de rest van de stoel, daarvoor is een extra set handen echt wel nuttig want opnieuw moet er vrij nauwkeurig geschroefd worden. Je hebt trouwens niets van montagemateriaal nodig, een handige sleutel heeft Nitro Concepts meegeleverd.

 

IMG_20160929_163644.jpg

IMG_20160929_163949.jpg

 

Nadat de stoel zo goed als compleet is geassembleerd, is het tijd voor de bevestiging van de armsteunen. Ook hier dien je ze vast te schroeven en om de openingen in het nepleer te verbergen worden zwarte kapjes meegeleverd. In een klein half uur is de Nitro Concepts EE220 Evo volledig gemonteerd en kan je ermee aan de slag.

 

IMG_20160929_165011.jpg

 

In de verpakking wordt de stoel zelf voldoende voorzien van bescherming en er wordt ook een metalen plaatje meegeleverd met het Nitro Concepts logo. Een kleeflaagje is aanwezig en je kan hem dus gebruiken als veredelde sticker.

 

Comfort en afwerking

Op het eerste gezicht lijkt de combinatie van de vrij zachte stof voor het zitvlak en de rugleuning samen het leer vrij vreemd. De meeste andere stoelen worden natuurlijk volledig in leer bekleed, maar gelukkig vertaalt deze combinatie zich wel een erg goed comfort. Het comfortgehalte is ontzettend hoog en na wat wennen aan de stoel kan je er zowel actief als passief een erg comfotable houding in nemen.

 

IMG_20160929_171838.jpg

 

Ter hoogte van het hoofd bevindt zich geen kussentje, maar de stoel is zacht genoeg en voelt zeker niet aan als een tekortkoming. We mogen tenslotte ook niet vergeten dat we hier te maken hebben met een vrij voordelige stoel. De opening voor de nek laat wat ruimte toe om te ademen en geeft de stoel tegelijk een wat leuker ontwerp mee. In tegenstelling tot wat je zou denken is de zwarte, zachte stof absoluut niet pluizig en wordt het niet snel vuil: de vrijwel perfecte kleurencombinatie zwart/wit wordt absoluut behouden. Sterker nog, deze stof mag beschouwd worden als hét grootste pluspunt van de Nitro Concepts E220 Evo.

 

IMG_20160929_172008.jpg

IMG_20160929_171919.jpg

 

Opnieuw moet gezegd worden dat de bouwkwaliteit echt wel uitstekend is en daarmee ligt ook de prijs-kwaliteitverhouding erg hoog. De stoel is uiteraard prima in de hoogte verstelbaar en het aanpassen gebeurt ook erg soepel. De rugleuning is eveneens erg stevig en zorgt voor een goede steun. De armleuningen zijn niet bekleed met leder en zijn gemaakt van hard plastic. Het binnenste van deze armleuningen is voorzien van de kleur naar keuze in glossy plastic, en het geeft de stoel een prima uitstraling mee. De armleuningen zijn niet verstelbaar qua diepte, maar vanzelfsprekend kan je er prima en comfortabel een arm of elleboog op laten rusten. Door de bevestiging van de armleuning achterop de stoel te zetten krijg je een soort van zwevend effect en is het ook netjes uit het zicht verwijderd.

 

IMG_20160929_171909.jpg

IMG_20160929_171943.jpg

 

Het niveau van de afwerking ligt verder vrij hoog. De naden van het leer zijn zo goed mogelijk weggewerkt en Nitro Concepts heeft de kleurencombinaties uitstekend uitgewerkt. Je vindt het logo van Nitro Concepts aan de zijkant van het zitvlak en nog eens op de neksteun. Dat logo is bovendien niet zomaar een print, want het is erg netjes geborduurd in de stoel – het zit hem natuurlijk in de details. Wel lijkt de verf van het voetstuk van mindere kwaliteit te zijn en is de afwerking daarvan wat minder goed. Je merkt dit door enkele kleine oneffenheden. Niettemin mag de afwerking van de rest van de stoel er absoluut zijn en ondanks het prijskaartje voelt de stoel zeker niet goedkoop aan.

 

Conclusie Nitro Concepts E220 Evo review

GAGC_032_12g-1.jpg

 

De Nitro Concepts E220 Evo is een stoel die absoluut indruk maakt. Het is een exemplaar die zowel gebruik kan worden als gaming stoel als bureaustoel en z’n veelzijdigheid merk je ook in de beschikbare stijlvolle kleurencombinaties. Bouwkwaliteit is op een paar puntjes na uitstekend en ook met het comfort zit het vooral dankzij de zachte stof op het zitvlak en de rugleuning erg goed. Voor weinig geld haal je met de E220 Evo dus veel stoel in huis. Redenen genoeg om onze Silver Award uit te delen.

 

25717953381_7da8d1fc60.jpg

 

Je kan de Nitro Concepts E220 Evo aanschaffen bij Caseking.de voor €199 in alle beschikbare kleurencombinaties.

 

Deze review werd ook gepubliceerd op GameTech7.net, een frisse site voor alles over de nieuwste games en techgadgets i.s.m. PC-Helpforum.be

 

Banner-EN-nitroconcepts_E220_1920x354.jpg

aangepast door superjona
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • superjona plaatste dit topic in de spotlight
  • superjona haalde dit topic uit de spotlight
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.