Ga naar inhoud

VirusTotal en Bitdefender/Norman


Aanbevolen berichten

Hallo leden van pc-helpforum,

Laat ik me eerst even voorstellen, ik ben Kevin, net nieuw hier.

 

Hoe dan ook, ik zit met een kleine zorg aan mijn hoofd. Als het gaat om virussen ben ik in principe altijd goed voorbereid en kijk ik altijd uit waar ik op klik. Zo download ik meestal alleen van erkende websites en bijna nooit van de zogenoemde "3rd party websites".

Nu heb ik vorig jaar ergens GTA San Andreas gedownload via Steam, om vervolgens San Andreas Multi-Player te spelen op mijn laptop. (Ook wel bekend als SA:MP)
Op zich niks mis mee, maar het bleek dat SA:MP niet samenging met met de Steam versie van GTA:SA en dat ik dus alsnog een crack moest downloaden.

Aan de hand van deze instructies; (link verwijderd) heb ik het voormekaar gekregen om het heel zooitje wel werkend te krijgen.
In deze instructies wordt deze download link gegeven voor de crack: (link verwijderd)

Destijds heb ik met behulp van Norman Security Suite 11 de bestanden gescanned, en er was niks mee aan de hand.

Nu een jaar verder wilde ik ook SA:MP gaan spelen op mijn huidige desktop, waar Bitdefender Total Security 2016 op staat. Ik ging er in principe van uit dat de download nog steeds veilig was en heb deze ook gedownload en de bestanden gescanned met Bitdefender zelf.
Echter heb ik voor deze keer voor de grap de downloadlink zelf (Dus rechtermuisknop op de downloadlink zelf en koppeling kopiëren) ook door VirusTotal laten scannen en deze laat heel wat andere dingen zien. Zie; https://virustotal.com/nl/url/d4eeffba38aef9aa276e9a0cb93aa7961df89718fe9d575eec4b248236c01a3e/analysis/

Het grappige is zodra ik de ingepakte bestanden zelf upload vanaf mijn computer naar VirusTotal in plaats van de downloadlink, dan geeft hij niks aan. Pak ik de bestanden uit en laat ik deze afzonderlijk scannen door VirusTotal dan geeft hij enkel van 1 bestand (de .exe), 1 detected aan.

Mijn vraag is hierbij dus, in hoeverre moet ik de bovengenoemde resultaten van VirusTotal serieus nemen? Ik heb de bestanden nogmaals op mijn laptop gescanned door Norman en ik heb de bestanden op mijn desktop laten scannen door BitDefender, en beiden geven niks aan.
Daarnaast heb ik zowel mijn laptop als mijn desktop volledig laten scannen en zijn er geen foutmeldingen.

Echter blijf ik met mijn hoofd rondspoken bij die VirusTotal resultaten, en daarom plaats ik het voor de zekerheid hier.
Misschien kom ik een beetje paranoïde over, maar dat ben ik nou eenmaal als het om virussen gaat.

 

In ieder geval alvast bedankt.

 

Groetjes,

Kevin.

  

 

aangepast door kweezie wabbit
link verwijderd
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zie nu pas in de forumregels dat het plaatsen van zulke links niet mag, aangezien het hier om een "crack" gaat. Hoe pas ik mijn bericht aan?

Echter heb ik mijn antwoord al gevonden over VirusTotal, op hun website zelf. (Volgende keer wat beter zoeken :/ )

Hoe dan ook, laat ik even zeggen dat ik gewoon voor het spel betaald heb, en ik niet doe aan het "piraten" van software. ^^

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.