Ga naar inhoud

Vraag over pc van mijn oma


Daandw
 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo mensen,

 

Mijn oma heeft de laatste tijd veel problemen met haar pc, ze heeft veel last van rare strepen en visuele problemen op het scherm. Ik heb het zelf 1 keer kunnen zien en zou niet weten waar het aan kan liggen. Monitor is het niet. Processor? Moederbord? Windows? RAM? Geen idee. Ook als dit probleem verholpen kan worden wil ze misschien haar pc updaten.

 

De pc is ook al vrij oud dus ze vindt het geen probleem om hem eventueel in zijn geheel te vervangen of voor een upgrade. Ook mag hij wel iets sneller zijn dan dat hij nu is. Ze is bereid hier 200-300 euro voor uit te geven. Ze gebruikt de computer voornamelijk voor muziek luisteren, email, internet en online spelletjes. Geen hele intensieve games.

 

Dit zijn haar huidige pc specificaties:

Processor: AMD Athlon II X2 220

Moederbord: MSI 760GM-P23 (MS-7641)

RAM: 4 GB DDR3

Voeding: 420w (dacht ik)

Windows 10 (x64)

 

Ze heeft een kast voor micro-atx.

 

Mijn idee was upgraden in plaats van een geheel nieuwe computer en dan in ieder geval haar moederbord en processor te vervangen.

Ik dacht persoonlijk aan;

Moederbord: MSI H81M-E34 

Processor: Intel Core i5 4460

En eventueel haar geheugen als het probleem daarin zit. (of SSD)

Dan kom ik op ~€240 en met geheugen tegen de €300 denk ik.

 

Maar wat raden jullie me aan? Is dit too much? Andere onderdelen? Waar moet ik aan denken als het gaat om het combineren van oudere computer onderdelen en nieuwe?

 

Alvast hartelijk bedankt voor jullie reactie,

 

Daan.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Daandw,

Als het een laptop is, Zou ik gewoon een nieuwe kopen want een 5 jaar oude laptop is al bijna een oldtimer. Een gemiddelde laptop is na 5 jaar gewoon oud. Net zoals een kat op 18 (ongeveer) 

 

Als het een computer is, heb ik nog een vraagje voor jou,

Toen ik dit bericht las dacht ik meteen aan de monitor die niet goed werkte. Maar hoe weet jij zo zeker dat het niet aan de monitor ligt?

Groetjes,

Jonas

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmmm hebje de screenshot met je pc zelf genomen of met een camera? Als het met een pc zelf is, kunnen het geen kapotte pixels zijn. Hij neemt een screenshot van het beeld dat het zu moeten zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.