Ga naar inhoud

Automatisch invullen gegevens bij opgave één van de opgestelde landen


VinceThePrince
 Delen

Aanbevolen berichten

Beste,

 

Voor een bepaald dossier moet ik kijken om twee tabbladen met elkaar te koppelen. Eerste tabblad = eerste bijlage, tweede tabblad = tweede bijlage.

 

Capture.PNGCapture1.PNG

 

 

Ze zouden graag willen dat als ik een land intyp in tabblad 1, dat de gegevens die overeenkomen met dat land (in tabblad 2) tevoorschijn komen.

 

De logement vergoeding en dagelijkse forfaitaire vergoeding zou dus vanuit tabblad 2 automatisch geplaatst moeten kunnen worden in tabblad 1 afhankelijk van welk land er wordt ingevuld, mits ieder land een andere vergoeding beschikt.

 

Heeft iemand hiervoor een oplossing?

 

Alvast bedankt!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is een eenvoudige opgave, die opgelost kan worden met vertikaal zoeken.

Van de eerste cel rechts naast datum 1 maak je een cel met gegevensvalidatie, met als validatiegevens (afgaande op je afbeelding): Blad2!A$3:A$9 .
Dan kopieer je die cel naar beneden.
In de eerste cel onder "FF Logement vergoeding" plaats je een vert.zoeken-functie, waarbij je zoekt in Blad2!A$3:C$9 als, afgaande op jouw afbeeldingen , de gegevens zich in dat bereik bevinden. Voor de vert.zoekenfunctie zoek je dan in kolom 2. Voor de dagelijkse vergoeding in kolom 3.
Hiermee zou het je moeten lukken.
PS: Voortaan op het forum geen afbeeldingen plaatsen, maar een Excelbestand, anders zul je weinig of geen reacties ontvangen.
 

aangepast door alpha
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.