Ga naar inhoud

HD van oude naar nieuwe PC probleem


Boldman

Aanbevolen berichten

Heb een HP werkstation XW4400 met 4 Gb geheugen en wil de HD overbrengen naar een Fujitsu M470 met 24Gb geheugen.

Als de M470 opstart zie ik net het windows opstart logo en dan reset de PC en zie met een flits een blauw scherm voorbij komen.

 

Hij wilt ook niet opstarten in safe mode.
Wat kan er worden gedaan ?  Is het veel grotere geheugen het probleem?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Alleen in zeldzame gevallen zal de computer gewoon opstarten, wanneer je er een HDD met besturingssysteem van een andere pc in hebt gezet. Wanneer lukt het misschien? Wanneer de hardware in de oude en de nieuwe pc (vrijwel) gelijk zijn.

Dat laatste zal bij jouw HP en Fujitsu niet het geval zijn. Er zal andere hardware (processor, grafische kaart, chips) in zitten en voor die hardware zijn drivers geïnstalleerd. Wanneer je die HDD overzet naar een andere pc, dan zijn niet de juiste drivers aanwezig voor de hardware die in de Fujitsu zit. Windows kan daardoor niet goed opstarten.

 

Je hebt je vraag in het forumonderdeel Windows 7 geplaatst. Je zult Windows dus opnieuw moeten installeren op de Fujitsu. Het wordt een verse installatie.

En dan komt er nog een probleempje bij. De meeste mensen gebruiken een OEM versie van Windows. Windows is dan door de fabrikant meegeleverd bij de pc (voorgeïnstalleerd). Die OEM versie is gebonden aan de hardware in die pc. Dat betekent dat je de productcode die op een sticker op de kast van de HP zit, niet mag gebruiken voor installatie van Windows 7 op de Fujitsu.

Het wordt anders wanneer je destijds voor de HP een retail versie van Windows 7 hebt gekocht. Een retailversie mag je wel installeren op een andere pc, wanneer de oude pc is overleden en niet meer gebruikt wordt. Retail versies van Windows zijn daarom duurder dan OEM versies.

 

Wanneer echter op de Fujitsu een sticker zit met een productcode van Windows 7, dan kun je die productcode invoeren wanneer je op de Fujitsu een verse installatie van Windows uitvoert. Je moet dan wel een installatie dvd hebben met de juiste versie van Windows 7, bijvoorbeeld Windows 7 Home Premium of Windows 7 Pro. Op de sticker die (hopelijk) op de kast van de Fujitsu zit, staat ook de versie van Windows 7.

 

Dit is zo'n sticker:

 

599965a41a7fc-Product_Key_Win7_Asus.png

 

Over de letters OA die je in de afbeelding ziet staan achter Windows 7 Home Prem:

Quote

Original Equipment Manufacturer (OEM) Activation is also known as OA. It basically is OEM basic input/output system (BIOS) activation -- meaning they've activated it already and you don't need to enter the key and activate yourself.

Bron: https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-windows_install/windows-7-home-premium-what-is-this-oa-in-the/79c56b7c-702b-429b-8282-e594d0427c22?auth=1

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.