Ga naar inhoud

meer lijnen in excel sheet


Anais
 Delen

Aanbevolen berichten

Beste Excel specialisten. 

OpenApo is een univeristaire organisatie die, naast een reeks uitgewerkte werkbladen voor de productie van geneesmiddelen, ook een excelsheet (masterfile) heeft gepubliceerd om een werkblad te maken voor een farmaceutische bereiding zoals bv 10 l hoestsiroop. 

Ik stuur in bijlage hun masterfile . 

mijn probleem is dat het aantal LIJNEN onvoldoende is en dat ik soms meer ingrediênten heb als er lijnen voorzien zijn . Er zijn 12 lijnen voorzien; ik heb er dikwijls een vijftiental nodig. Nu had iemand mij gezegd dat ik maar lijnen moest bijmaken maar ik kan ze in de eerste kolom de letter O niet toewijzen want die wordt reeds verderop gebruikt. En dan komen de rekensom niet meer uit. Dus heb ik dan maar lijnen bijgecreerd met de letter L1, L2...... en dan in de formule voor de berekening van de totale massa ingrediënten gewoon toegevoegd L1F+ L2F +L3F ... en dit liep verkeerd af. Ik kreeg geen som ! 

Graag had ik van een excelspecialist vernomen hoe ik het originele programma aan mijn situatie kan aanpassen. Zolang als ik niet meer als 12 stoffen invoer is er geen probleem. Maar wat voor meer ingrediënten ??

Met dank bij voorbaat en vriendelijke groeten

 

Anais

 

ik weet niet of u de marterfile gaat kunnen openen ??? 

 

 

 

 

Open APO_Masterfile.xls

Link naar reactie
Delen op andere sitesGast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...