Ga naar inhoud

Ruim 20.000 Firefox-extensies niet klaar voor Firefox 57


iEscape
 Delen

Aanbevolen berichten

Over anderhalve maand lanceert Mozilla Firefox 57, maar ruim 20.000 extensies zijn nog niet klaar voor deze nieuwe versie en zullen daardoor niet meer werken. De browserontwikkelaar gaat de traditionele add-ons vervangen door een model waarbij extensies straks in alle browsers kunnen werken.

Door deze stap zullen bestaande legacy add-ons die nog op het oude extensiemodel zijn gebaseerd niet meer in de browser werken. Extensie-ontwikkelaars moeten niet alleen hun extensie naar het nieuwe WebExtension-model omzetten, ook de gebruikersdata moet worden gemigreerd. Het gaat dan om zaken als instellingen en voorkeuren die behouden blijven bij het updaten naar de WebExtension-versie van de Firefox-extensie. Na de release van Firefox 57 op 13 november dit jaar zal het helemaal niet meer mogelijk zijn om de oude legacy-data te migreren.

 

 

Klik hier om het artikel te lezen.

Lees ook de reacties, in één van de reacties wordt verwezen naar deze blog.

 

Let op voor een nieuwe functie dat FireFox aanbiedt om een schermafbeelding te maken.

Firefox bewaart automatisch uw screenshots in de wolk gedurende twee weken, maar u kunt de vervaldatum wijzigen of op elk moment van uw online bibliotheek verwijderen.

Heerlijk uitgekookt, maakt men een schermafbeelding waar persoonlijke gegevens erop staat, wordt dat bij FireFox opgeslagen in FireFox- cloud.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.