Ga naar inhoud

keuzelijst met invoervak in een form


onmyjourney
 Delen

Aanbevolen berichten

hello,

kan ik een keuzelijst met invoervak maken in een form in excel?

de bedoeling is dat de gebruiker in een form een "zaal" uit een lijst moet kiezen, alleen bevat de lijst zo ongeveer 500 items op dit moment.... zou dus makkelijk en interessant zijn moest het kunnen dat als de gebruiker een naam van een zaal begint te typen, de lijst korter wordt en de mogelijkheden weergegeven worden. en om het helemaal moeilijk te maken.... als ze naar "de boerderij" zoeken en ze geven "boer" in dan zou "de boerderij" ook moeten getoond worden. 

de gekozen naam moet in een ander werkblad in een andere cel ingevuld worden. 

als de naam niet in de lijst voorkomt, moet er een melding gegeven worden dat de naam niet in de lijst voorkomt en moet de vraag gesteld worden aan de gebruiker of hij de naam wil toevoegen aan de lijst. indien ja, dan moet er een ander "tabblad" getoond worden waar een aantal gegevens mbt die naam worden ingegeven. 


in bijlage een voorbeeld bestand

in het tabblad lijst zalen staat de lijst van de zalen met de bijhorende gegevens
in het tabblad zaaldetail worden de gegevens ingevuld van de zaal die gekozen wordt uit de lijst.

als de ingegeven naam niet in de lijst staat en de gebruiker aangeeft dat hij de nieuwe zaal wil ingeven, dan moet het tabblad gegevensblad getoond worden.

kan dit via vba in excel?

voorbeeldlijst.xlsx

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is een multipost, we zetten dit topic on hold.

 

Lees PCH forumregels.

 

Quote

Indien onze medewerkers vaststellen dat een vraag op meerdere fora is gepost, kan uw vraag tijdelijk en/of definitief "on hold" worden gezet. Dubbel werk voor onze "vrijwilligers" en bovendien kunnen verschillende adviezen elkaar doorkruisen. Geen goede methode om een probleem op te lossen. Onze medewerkers zullen u van deze tijdelijke en/of definitieve blokkering op de hoogte stellen.

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.