Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


Chewie70

Temperatuur CPU

Aanbevolen berichten

Ik heb een i7 5775C CPU.  Als ik de PC aanzet en laat hem gewoon wat staan, loopt de temperatuur van de CPU op tot iets boven 90°C (gemeten met HWMonitor, met uitschieters tot 97°C.

Is dit normaal..?   

Zou dit eventueel kunnen verklaren waarom games zo slecht lopen? Tot een jaar of zo geleden  had ik daar geen probleem mee. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

De temperatuur van je CPU is veel te hoog en hierdoor word de snelheid naar beneden gehaald om oververhitting te vermijden en worden de prestaties beduidend minder.

Heb je de behuizing van je pc al eens open gemaakt en gekeken of je CPU koeler niet verstopt zit met stof af misschien draait de fan helemaal niet.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    0

  Ik denk dat het probleem opgelost is...  Ik heb de kast eens opengedaan en hoewel ik niks van hardware kan was het toch duidelijk:  de cpu-cooler was slecht bevestigd. Er waren 2 pinnen die niet vastzaten waardoor de cooler langs één kant wat omhoog stond.  Heb hem vastgezet.  2de probleem... de kabel van de ventilator van de kast hangt er gewoon in... dus niet aangesloten...

  Daar moet ik nog even op zoeken waar ik die moet aansluiten.  Maar temperatuur is nu normaal.  Ik zit nu aan 45°C bij normaal gebruik en zelfs na 5 minuten Rise of the Tomb Raider te spelen, komt temperatuur nog niet aan 50°C.. (waar hij dus voordien tot 95°C kwam..).   Gamen gaat nu weer vloeiend.  Gemiddelde fps in Superposition Benchmark is gestegen van 29fps naar 42fps op '1080p High'.  Ben in ieder geval niet te spreken over de service van de PC verkoper.  Sinds hij het 'nieuwe' mobo heeft geïnstalleerd zijn de prestaties pijlsnel gedaald en ik stond op het punt een nieuw mobo en gpu te kopen.  Dus: heel erg bedankt voor de tip mbt de temperatuur, dat heeft me een aardige som geld bespaard!

   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Ga eens na of de ventilator van de kast wel moet aangesloten zijn om de temperaturen onder controle te houden. Misschien is dat enkel nodig op warme zomerdagen.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...