Ga naar inhoud

zoeken in excel


Guydm
 Delen

Aanbevolen berichten

Beste Allen,

 

Voor mijn werk moet ik aantal analises maken van een groot aantal gegeven data. het gaar om 24 kollomen en meer als 7000 rijen. Nou zou ik dit graag automatisch door excel willen laten doen.

Mijn vraag: is het mogelijk dat ik in een ander tabblad dan waar de data staan, in cell A1 tot en met F1 (bijvoorbeeld) zoekcriteria ingeef (bij voorkeur keuze uit een dropdown menu) en dat ik als resultaat daar onder de volledige lijst met matches krijg? Het gaat er hier om dat als ik in cel A1 X invul er horizontaal naar de rest van de matches (zoals in B1 t/m F1 aangegeven) word gezocht. Ook kan het zijn dat er meerder matches zijn die zou ik dan graag allemaal zien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

9 minuten geleden, Grote Woef zei:

Zou zoiets u verder helpen?

Post anders een gelijkend vbtje, en wat uitleg over het gewenste resultaat

 

Filter(v2).xlsb

Dit zou inderdaad top zijn. Enige verschil is dat ik inplaats van 1 resultaat meerdere resultaten moet kunnen zien. Is dat ook mogelijk? Vanwege Geheimhouding etc kan ik niet het daadwerkelijke werk hier posten mocht het nodig zijn kan ik over het weekend wel een ander voorbeeld maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Quote

Enige verschil is dat ik in plaats van 1 resultaat meerdere resultaten moet kunnen zien

Dat kan.

Post een gelijkend  vb bestandje met wat Jan en Katrien gegevens en het gewenste resultaat. dan maak ik wel een voorzetje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.