Ga naar inhoud

2 systemen: geen beeld (koeling?)


Ricky61
 Delen

Aanbevolen berichten

Ik beschik over twee oudere laptops van toshiba ongeveer even oud.

De ene draait win 7 de andere op Ubuntu Mate.

Beiden zijn in dezelfde week in panne gevallen.

De eerste wou ik ook herinstalleren en evt win 10 erop zetten.

De koeling draait eerst stilletjes als er na enkele seconden een zwaardere koeling opstart, valt ie uit.

Op het scherm krijg ik zelfs geen BIOS. Opstart-dvds of sticks geven ook niets op het scherm.

Zijn ze voor het stort of kan er nog iets mee gedaan worden.

Ik heb graag oud materiaal, dan kan ik er mijn eigen systemen opzetten zoals ik  het wens.

Dank bij voorbaat

Ricky61

 

(Even je titel wat duidelijker gemaakt Ricky61 - Passer)

aangepast door Passer
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank u voor het antwoord.

Volgens ik zie zijn de gleuven en de achterliggende koelvinnen helemaal vrij.

Het ziet er precies nieuw uit.

Wat ik helemaal raar vind, de twee laptops waren op verschillende locaties, en beiden vielen bijna gelijktijdig in panne.

Precies of Toshiba dacht, die twee hebben genoeg gewerkt, we draaien de knop uit.

En beiden nog dezelfde problemen he.

Is er ergens een toetsencombinatie of zo om te resetten?

De BIOS komt ook niet op het scherm..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Om te beginnen, ik zou Toshiba niet willen zwart maken hoor.

Het zal wel toeval zijn.

De laptop start op, er komt niets op het scherm, de koeling draait stil, na enkele seconden wat harder en luider. Zelfs zonder de hdd.

Dus die zijn het niet.  Vanaf de koeling harder draait, slaat de pc helemaal uit.

Het lampje van de hdd brandt wel. (als die er in zit tenminste) Maar dat was maar om te proberen die ene keer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat je toch moet kijken naar de koeling maar het kan ook zijn dat de videokaart te warm is als je dat extra in uw laptop hebt.

Harddisk kan ook stuk zijn.

Gaf het bij de opstart geen enkel beep geluid?

Indien je een pc heb zou ik eens kijken of de harddisk nog werkt.

 

Probeer ook start en dan op ESC of F4

 

Probeer ook zonder harddisk maar dan met usb-stick met ubuntu of zo zonder te installeren.

 

Batterij eruit en stroom uit en op start 10 tal seconde drukken.

Enkel stroomkabel in en probeer zo eens.

 

 

aangepast door stegisoft
Link naar reactie
Delen op andere sites

Goede middag Stegisoft,

 

Ik heb geprobeerd met een ssd in te plaatsen waarvan ik zeker weet dat ie goed is, maar het blijft stil.

De koeling heb ik uitgeblazen (voorzichtig). De eerste opstart lichtte het scherm 1sec op. Het was alles.

Ander geheugen geplaatst, geen reactie.

Esc of F4 geen reactie.

Wat ik wel raar vind, normaal moeten de hdd toch geluid maken en of heel lichtjes trillen.

Dat doen ze niet.

Als ik een usb plaats met win10, normaal moet er een klein lichtje flikkeren, dat doe ie ook niet.

Och ja, de beeps komen er ook niet. Al sedert dat panne.

Groeten

en dank voor uw geduld tot nu toe.

Ricky

aangepast door Ricky61
iets vergeten te melden
Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.