Ga naar inhoud

"And" en "of" in een formule


Ruud Scheijen
 Delen

Aanbevolen berichten

Een goedendag,

 

Ik ben met een formule in excel aan het stoeien en ik kom er maar niet uit.

 

Achtergrond:
Ik ben een WK poule aan het maken waarin ik voorspellingen met de echte resultaten vergelijk.  Dus stel Frankrijk moet tegen België dan vult iemand een voorspelling in en dan vergelijk ik deze met de daadwerkelijke uitkomst. Men kan punten verdienen wanneer het resultaat (winst frankrijk, gelijkspel, verlies België) gelijk is aan het echte resultaat.  Dus om punten te krijgen moet de voorspellingsresultaat gelijk zijn aan het echte resultaat (winst frankrijk = winst frankrijk), etc.

 

Wanneer de voorspelling gelijk is aan het echte resultaat, dan krijgt het waarde 1, anders 0. 

Ik ondervind nog geen problemen wanneer ik alleen winst meenemen, maar als ik twee of meerdere in de formule meemeen krijg ik altijd de waarde 0, ook al is een van die drie correct.

 

=IF(V6>X6;AND(IF(AI6>AK6;1;0)))        *OR(IF(V6=X6;AND(IF(AI6=AK6;1;0)         *OR(IF(V6<X6;AND(IF(AI6<AK6;1;0)))))))

= Winst frankrijk                                      = Gelijkspel                                            = Verlies

= Afzonderlijk doet deze het.................  Deze toegevoegd, dan krijg ik waarde 0 uit, ook al is een van beide goed.

 

de " * " voegt excel automatisch toe als deze er niet staat.

 

Iemand enig idee?

Groeten,

Ruud

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Ruud, als je een vraag stelt op een forum, wordt er wel verondersteld dat je meewerkt aan de oplossing ervan, dat is immers in je eigen belang. Ik vermoed dat je dit bedoelt:

=if(or(and(V6>X6;AI6>AK6);and(V6<X6;AI6<AK6);and(V6=X6;AI6=AK6));1;0)

Dit geeft als resultaat een 1 als zowel uitslag als voorspelling allebei winst, gelijkspel, of verlies opleveren, en het kijkt niet naar het aantal doelpunten dat bij dat resultaat is behaald.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...